Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '16

 
Kategori
Sınavlar
 

LYS’lere az kala günlük soru çözümü

LYS’lere az kala günlük soru çözümü
 

Soru çözme pratiği, YGS-LYS hazırlıkta soruların hızlı çözümüne ve test tekniğine alışmada önemli unsurlardandır. Fakat sorular kaliteli ve LYS’ye uygun kaynaklardan belirlenmelidir. Bir test bittikten sonra mutlaka yanıtları değerlendirilmeli, yanlışlar gözden geçirilmeli ve çözülemeyen ve anlaşılamayan sorular kesinlikle bir bilene sorulmalıdır. Soruların cevaplanamama nedenleri üzerinde durmalısınız. Eğer neden konu eksiği ise daha çok konu anlatımına, konu eksiği az olduğu halde soru çözme pratiği gerekliliği var ise daha çok test çözümüne vakit ayırmalısınız.

Başlangıç için performansa göre 100-125 soru sayısı yeterli olabilir. Çalışırken bu hedef aşılmaya çalışılmalı ve haftalık ya da aylık ortalama alınarak devam edilen günlerde bulunan ortalama yeni hedef olmalıdır. Örneğin; hedefim günde 250 sorudan haftada 1750 idi. 4 gün 250, 3 gün de 150 soru çözdüm. Haftalık soru çözme sayısı 1450 edecektir. Buna göre bir sonraki hafta için eksik soru çözüm sayısını telafi edebilmeliyim. Soru çözümünü de kendi içinde değişiklik gösterebilir. Örneğin eşit ağırlık öğrencisi için günde; 100 Matematik, 25 Geometri, 100 Türkçe ve 25 Coğrafya olarak bölünebilir.

Hangi alanda LYS ye hazırlanıyor iseniz derslerin ağırlıklarını dikkate alarak soru sayılarını belirlemelisiniz.

Başlangıç için olan bu değerler zaten süreç içerisinde artış gösterecektir. LYS ye yaklaşıldığı dönemlerde 400 günlük hedefine çıkmış olmak soru çözüm pratiğinde iyi bir gelişmedir.

 
Toplam blog
: 60
: 233
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

Her türlü eğitim yazıları, özellikle sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli olan bilgil..