Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '17

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Maddi mirasla evladını cezalandırma

Maddi mirasla evladını cezalandırma
 

MADDİ MİRASLA EVLADINI CEZALANDIRMA


MADDİ MİRASLA EVLADINI CEZALANDIRMA

Yunus Emre, “Mal sahibi, mülk sahibi / Hani bunun ilk sahibi Mal da yalan, mülk de yalan / Var biraz da sen oyalan “

Emin olun çevremde o kadar çok miras yüzünden kırılan, küsen, memnun olmayan insan var ki anlatamam. Düşünün ki bir adam ömür boyunca çalışıyor, çırpınıyor mal biriktiriyor. Sonrasında bu çocuklara intikal ediyor. Çocuklarda da miras kavgası başlıyor tabi. Bu kavgalar ana-babayı kabrinde rahatsız ediyordur. Babamız şu daireyi küçük kardeşime verdi, bana da önemsiz bir daireyi verdi diye ana-babasına konuşmayan insanlar var etrafımda. Kendi ailemde dedemin annemlere bıraktığı üç katlı ev var. Dört kardeş mirası bölüşemediler daha. Hep derim; keşke dedem bu üç katlı evi sağlığında bir hayır kurumuna ya da camiye bağışlasaydı da bu çocuklar hem kavga etmeseydi, hem de küsmeseydi birbirine.

Anne- Babanın evladına bırakabileceği en büyük miras; çocuğunun eğitimi ve meslek sahibi olması. Anne ve baba sağlığında çocuklarına en güzel eğitimleri verdirsinler, sözümüz yok. Meslek sahibi yapışınlar. En kral düğününü yapsınlar, yine sözümüz yok. Evlendirip, meslek sahibi yaptıktan sonra anne babanın yapacağı bir şey kalmıyor. Yapacakları tek şey geride yapamadıkları gezi, ibadet veyahut hizmetler varsa bu eksiklikleri yapmaları. Hayatlarının yaşlılık finallerini en mesut ve bahtiyar şekilde yaşamaları.

Esasında anne baba evladına maddi bir miras bırakarak onu cezalandırıyor. Çünkü hayata atılan evladın kendi başına ev-araba alabilmesi, akabinde ailesini tek başına geçindirebilmesi onun hayatta gururlanması ve sorumluluk alması adına çok önemli. Zaten tek başına başarıyı yakalayan evlat ailesinden kalan mirasa özenmiyor ve beklenti içerisine girmiyor.Hamdolsun kendi yaşantımda evimi, arabamı aldım. Ailemi geçindiriyorum. Sosyal hizmetlerimi veriyorum. Bu söylediklerimi ailelerimizin desteği olmadan yaptık Allah’ın izniyle. Onlara kızmadık hiçbir zaman bize destek olmadınız diye. Daha diyorum ki; iyi yapmışlar desteklemeyerek. Çünkü bu yaptıklarımı kendim yaptığım için çok mutluyum ve hayat karşısında kendimi çok mutlu hissediyorum. Her zaman derim kendi anne-babama ve kayınpederime…’Bize hiçbir şey bırakmayın. Gezin, eğlenin, ibadet edin. Ahirete dolu dolu gitmek adına mülkünüzü istediğiniz yerlere bağışlayabilir ya da kullandırabilirsiniz. Emin olun bu malınızı bize bırakmanızdan daha hayırlıdır.  

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..