Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Makarnalı yalancı su böreği

Makarnalı yalancı su böreği
 

makarnalı, yalancı su böreği(görsel netten)


Arkadaşlarımızla deniz kenarında çok sevdiğimiz dostumuzun evine gittik. Balkonunda denizin dalgalarını, güneşin batışını izledik. O muhteşem manzara eşliğinde sevgili arkadaşımız bize çeşitli sunumlarının yanında yalancı su böreği yedirdi, makarna ile karışık yeşilliklerle hazırladığı su böreğinin lezzetine diyecek yoktu. Bugün sizlere o güzel makarnalı yalancı su böreği tarifini vereceğim:

YAPILIŞI

4 adet yufka, 250 gram haşlanmış fiyonk makarna, tereyağı, 3 yumurta, 2 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ 1 kaşık tereyağı,1 bardak su, 250 gram lor veya rende peynir, 1 demet yıkanıp doğranmış maydanoz, yarım demet yıkanıp doğranmış yeşil soğan.

Fırın tavası yağlanıp 1 adet yufka üstüne serilir, sıvı yağ, süt yumurta,su karışımı bir kaşık yardımı ile sürüldükten sonra, ikinci yufka da serilir, aynı karışım sürülür, üzerine haşlanmış makarnalar yayılır, üzerine peynir, maydanoz, soğan karışımı serpilir ve bunların üzerine yine sütlü yağlı yumurta karışımı serpilir. Makarnalı karışım üzerine 3 üncü yufka konur yine yağlı sütlü karışım sürülür, en üste 4 üncü yufka konulur. Bıçakla birkaç yerinden delinen böreğin üstüne l kaşık eritilmiş tereyağı, kalan sütlü yağlı, yumurtalı karışım dökülerek, daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir, kızarınca fırından alınır soğuyunca servis tabağına konularak servis yapılır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..