Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '17

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

MAKÜ Hayvan Hastanesi’nden başarılı operasyon

MAKÜ Hayvan Hastanesi’nden başarılı operasyon
 

MAKÜ, bölgeye hizmete devam ediyor


Terrier Irkı Köpeğe Bel Fıtığı Ameliyatı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, başarılı projeler ortaya koymayı sürdürüyor; bu kez de hayvanseverleri memnun edecek bir projeye imza attı. Hayvan Hastanesi bir yandan sokak hayvanlarına olan hassasiyetini, diğer yandan da evcil hayvanların zor olan operasyonlarını başarmasıyla dikkati çekiyor.

Antalya’da rahatsızlanan ve veterinere götürdüğü Yuppi isimli Terrier ırkı köpeği iyileştirilemeyen Sibel Bileci soluğu MAKÜ veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde aldı.

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne yapılan muayene ve tetkikler neticesinde köpeğin bel fıtığı hastası olduğu ve bu nedenle arka ayaklarını kullanamadığı ortaya konulur.

Bunun üzerine Yuppi’ye, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin, Uzman Dr. Harun Çınar, Veteriner Hekimler Ahmet Hamdi Küçük, Ahmet Bircan Yalın, Betül Şensöz, Nuri Uysal ve İsa Can Uyguralp’in de bulunduğu ekip tarafından bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

Ameliyat öncesi Yuppi’nin durumu ile ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin; “Terrier ırkı köpeğimiz yaklaşık 1 ay önce rahatsızlanmış ve köpeğin sahibi hastayı bize getirdi. Biz de gerekli klinik muayenesini yaptık, tanısal görüntüleme işlemleri sonuçlarıyla birlikte bel fıtığı ameliyatı olması gerektiğine karar verdik. İnsanlarda da bel fıtığı olarak bilinen hastalık köpeklerde de benzer şekilde seyretmektedir. Şimdi ameliyat edilecek olan Yuppi’nin ameliyat sonrası yoğun bakım sürecini takiben 1 hafta kadar sonra fizik tedavi rehabilitasyon uygulamaları ile 4-5 haftaya sağlığına ve normal yürüyüşüne kavuşmasını umuyoruz. Bu ameliyat Türkiye’de yaygın olarak yapılabilen bir ameliyat değil. Ama bizim hastanemizin fiziki yapısı buna müsait bir hastane ve biz ameliyatımızı hastanemizde gerçekleştireceğiz.  Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi olarak, hem sokak hayvanlarına, hem de bölgeye hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Yuppi’nin sahibi Sibel Bilece de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin başarısını duyduklarını ve köpeğini hastaneye getirdiğini belirterek; “Yuppi 11 yaşında bir köpek. O benim her şeyim. Yaklaşık 1 ay önce Yuppi rahatsızlandı ve ben Antalya’da veteriner hekimlere götürdüm. Ama sonuç alamadık. Şuan buraya geldik. Muayenesi ve tetkikleri yapıldı. Buradaki doktorlarımıza emanet ettim. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur” dedi.

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..