Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

27 Aralık '17

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Makyaj Ağırlıklı Pratik Öneriler

Makyaj Ağırlıklı Pratik Öneriler
 

Yaşamı kolaylaştıran tavsiyeler...

Kadınlara özel...

Makyaj tüyoları ve pratik bilgiler.


* Kullandığınız fondöten çok ağır ve kıvamı katı ise, fondöten sürmeden evvel süngerini ılık su ile bir miktar nemlendirin. Böylece fondöten yüzünüze çok daha rahat dağılacak ve doğal bir görüntü bırakacaktır.


* Allık sürerken; yüzünüzü daha ince göstermek için fırça ile C harfi çiziyor gibi, oval yüz tipine sahipseniz elmacık kemiklerinden şakaklara doğru, yüzünüz genişse elmacık kemiklerinden şakaklara doğru V şeklinde, yüzünüz uzun ise elmacık kemiklerinden şakaklara doğru yuvarlak hareketlerle uygulama yapmanız önerilir.


* Makyaj yaparken eğer cildinizin zeminine fondöten uyguladıysanız, pudrayı asla sünger ile sürmeyin. Yumuşak bir fırça yardımıyla sürdüğünüzde fondötenin dağılmasını ve pudranın toplanmasını önlemiş olursunuz.


* Allık tercih ederken; solgun ten renginiz varsa pembe, kayısı ve bej tonlarını tercih edin. Pembe ten renginiz varsa kayısı ve bej tonlarını tercih edebilirsiniz. Fakat yüzünüzü kırmızı göstermemek için pembe tonlarından uzak durmalısınız. Kumral ten renginiz varsa altın taban rengine sahip pembe, şeftali ve bronz tonları kullanabilirsiniz.


* Kavanozda yer alan krem ve makyaj malzemelerinizi sürmek için kullandığınız spatulayı düzenli olarak yıkayıp dezenfekte etmeniz önerilir. Çünkü spatulada kalan krem ve makyaj malzemesi atıkları bozularak, bir sonraki kullanımda cildinize bulaşacaktır.


* Fondöten sürerken yüzünüzde bütünlük sağlamak istiyorsanız, göz çevrenize fondöten sürmemeye, bunun yerine fondöten renginden bir ton açık kapatıcı ya da aydınlatıcı bir ürün uygulamaya özen gösterin. Çünkü bütün yüze uygulanan fondöten, yapay bir görüntüye sebep olur.


* Allık sürerken genellikle yanaklar içeri doğru çekilerek sürülür. Fakat gülümseyerek, yâni yanakların tam belli olduğu durumda sürülen allık da iyi sonuç verir. Bu yüzden, allığı uygularken her iki yöntemi birlikte kullanıp en iyi sonucu yakalamanız akıllıca olacaktır.


* Özellikle ince giysilerde rahatsız edici bir görüntüye sebep olan, omuz kısmınızda sütyen askısından dolayı oluşan çökmeyi önlemek çok basittir. İç çamaşırı mağazalarında satılan, küçük vatka görünümündeki silikon omuz yastıkları sayesinde bu küçük kusuru gizleyebilirsiniz.


* Çamaşır makinesinde yıkadığınız giysilerinizin fermuar ve düğmelerinin kapalı olmasına özen gösterin. Böylece hem giysilerinizin formu bozulmayacak, hem de fermuar dişlerinin yıkama sırasında diğer eşyalara takılıp zarar vermesini engellemiş olacaksınız.


* Modası hiç geçmeyen kristal avizeleri temizlemek için deterjanlı su yerine, karbonatlı veya sirkeli su kullanabilirsiniz. Bu sayede avizeniz hem kolay temizlenecek, hem de uzun süre kir tutmayacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..