Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Makyaj hileleri ile zamana meydan oku…

Bugün güzelliğimize güzellik katabilmek adına yıllara meydan okumak için bir takım sırlar paylaşacağım sizlerle.
Olduğumuz yaştan daha genç görünmek elbette mümkün. Önemli olan farkında olmadan yaptığımız makyaj hatalarından uzak durmak. İzlediğimiz filmlerdeki aktör ve aktrisleri düşünün. 40 yaşında bir aktris makyaj hilesi ile lise çağında bir genç kız haline dönüştürülebiliyorsa bunu bizim de yapmamız mümkün o halde. İşin sırlarına vakıf olup bu uygulamaları kendimiz için de yapabiliriz.
Yaş alıyoruz. Hayattan gün yapraklarını yırtıp atarken, bunu inkâr eden şekilde görünmek istemez misiniz? O halde, yazının devamını okuyalım.

Havaların ısındığı bu günlerde yüzünüzü çok fazla güneş ışığına maruz bırakmayın.

• Asla makyajlı yüzünüzle yatağa girmeyin. Mutlaka cildinizi temizleyin.
• Makyaj öncesi mutlaka önce cildinizi temizleyin ve nemlendirin. Bedenin suya ihtiyacı olan mekanizması sadece iç organlardan ibaret değil.
• Cildinizi iyice temizlemez ve nemlendirmezseniz cildiniz leke leke ve parçalı bir renk alacaktır.
• Fondöten seçimlerinizi mutlaka sarı tonlardan tercih edin. Sarı tonlar cildinize sıcaklık katacak ve mutlaka oluşan kusurlarınızı kapatacaktır. Ciltte kırmızılık yapan bölgeleri kapatır ve ışıldamanızı sağlar.
• Fondöten sürerken nemli bir sünger yardımı ile azar azar bölgesel daireler çizerek iyice cilde yedirmeye çalışın. Yüzünüzün her bir alanını eşit miktarda kapatmaya çalışın.imagesca5sabt7
• Asla toz ürünleri kullanmayın. İçinde nemlendirici bulunan jel ve likit fondötenler cildinizi ışıldatacaktır. Fırça ile uygulama yapmak cildinizde ton farklılıkları yaratır bu sebeple likit malzemeleri tercih edin.
• Hepimiz yaşlandıkça yüzümüzden kilo kaybı yaşarız. Kilo vermek de bu durumu hızlandırır. Elbette zayıf ve fit görünmek isteriz ama bunun yüzümüzü kötü göstermesine izin vermemeliyiz. Bu sebeple, zayıflamış yüzünüzde beliren elmacık kemiklerinizin sivrilen noktalarına allık uygulamanız en doğru hamle olacaktır.

• Yüzünüzün muazzam mucizesi kirpiklerinize özen gösterin. Kıvırmak için elinizden geleni yapı. Kirpik kıvırma aletlerini kullanmak zor geliyorsa, bu işi yapan çok başarılı rimeller var. Fırçaları kıvrık kirpik oluşturmak üzere dizayn edilen fırçaları olan rimeller tercih edin.

• Kaşlarınız da doğru ifade göstermeniz, aşağıya doğru çekilen göz kapaklarınızı aslıda öyle değilmiş gibi göstermeniz açısından önemli bir detay. Doğal renginizden bir ton koyu bir kaş kalemi ile 45 derecelik açı oluşturarak kaşlarınızı belirginleştirin. Bunu yaparken doğal görünmesine dikkat edin lütfen. Olmayan bir kaşı varmış gibi gösterirken komik duruma düşmeyin ve kesinlikle kalın bir kaş ile yaşamayın. Mutlaka ince bir hat oluşturun.

• Uzun yılardır kullandığınız alışkanlık yapan her bir makyaj malzemesini tekrar gözden geçirin. İlla göz kenarları siyah kalemle çerçevelenir diye bir kural yok. Kahverengi, füme, gece mavisi tonları da iyi görünmenize destek olacaktır. Frak yaratmak iyidir. Renkli gözler, koyu tonları tercih ederse isabetli bir karar vermiş olur. Koyu renk gözlü olanlar parlak renkteki göz kalemleri ile (simli olanlardan bahsetmiyorum) gözlerini daha belirginleştirebilirler.

• Yaşlı görünmek istemiyorsanız, kesinlikle pudralardan uzak durmalısınız.

kil-maskesi-nasil-yapilir_7058561-3744_640x360• Cilt kusurları için hepimizin kapatıcı kullandığı doğrudur. En büyük hilemiz de bu değil mi zaten? Her kapatıcı sizin cildinize uygun olmayabilir lütfen denemeden satın almayınız. Bronza yakın ten rengi olmayan çok açık tenli dostlar sakın bronz tonlarında fondöten kullanmayın çünkü boynunuzun üzerindeki yüz size ait değilmiş gibi duruyor. Ten renginizden bir ton koyusunu tercih etmeniz en uygunu olacaktır.

• Cildin ışıltısını arttırmak için diğer bir hile de hafif parlatıcı jellerdir. Deneyin ve öyle kullanın lütfen.

• Daha önceleri sadece dudak parlatıcıları yeterliyken incelen dudak kenarlarınız nedeni ile artık teninize ve kıyafetinize uygun abartısız rujlara geçiş yapma zamanı gelmiştir. Rujunuzun üzerine hafif parlaklık katmak gece makyajınız için uygun olacaktır.

• Göz makyajınızdan önce göz etrafındaki kusurları kapatan nemlendiricili kapatıcılar tercih etmeniz en mantıklı seçim olacaktır. Kusurları kapatmadan göz makyajı uygulamayınız. Açık tenlilere pembe tonlarında ve açık mavi tonlarındaki farklar yorgun bir görüntü kazandırıyor. Mümkün olduğu kadar uzak durun. Pembe bir kıyafet giyiyor olmanız illa pembe bir far kullanmanızı gerektirmez. Gözlerinizi ortaya çıkartacak tonları tercih edin.

• Göz farlarını göz kapağınıza boca etmeyin. Hat belirlemek hayat kurtarır. Bulamaç ve kaşın altına kadar abartılı bir şekilde doldurulmuş far görüntüsü yorgun göstereceği gibi gözlerinizin ebadını küçültür.

• Orta yaş kıvamındaki güzel kadınların genç görünmek için yapması gereken en önemli dokunuş, asla abartılı makyaj yapmamaktır. Mümkün oldukça natürel görünmeye bakın. Mutlaka kapatıcı jeller tercih edip yüz kusurlarınızdan kurtulun.

• Haftada en az bir gün yüzünüzü dinlendirin. Bu dinlenme hiç makyaj yapmama anlamına gelmiyor. Bir gün kapatıcı ve fondöten kullanmadan natürel bir göz makyajı da size yeterli gelecektir.

• Son bir cümle. Unutmayın her zaman güzeliz. Aynada kendinizi beğenmeden dışarı çıkmayın yeter.

 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..