Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Malezya ziyaretinde Atatürk'ü yok saymak, Malezya'nın İstiklal Mücadelesini yok saymaktır!

Malezya ziyaretinde Atatürk'ü yok saymak, Malezya'nın İstiklal Mücadelesini yok saymaktır!
 

Malezya ziyaretinde ATATÜRK’ü yok saymak, Malezya’nın İstiklal Mücadelesini yok saymaktır!

Bildiğiniz gibi daha ilkokulda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘dünya lideri’ olduğu ve özellikle Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinin ‘bağımsızlık mücadelesinde’ esinlendikleri, örnek aldıkları ve devrimlerinin ilke edinildiği anlatılırdı.

Son yıllarda AKP Hükümeti tarafından ATATÜRK in ‘itibarsızlaştırılma Kampanyası’ başlatılmış ve süreç içinde ‘yok sayılmasına’ oldukça çaba gösterilmektedir.

Kuzey Afrika ülkesi olan Cezayir ve Tunus ile iki Uzakdoğu ülkesi Endenozya ve Malezya bağımsızlık kazanımını ‘Mustafa Kemal formatı’ ile elde etmişler; uygarlık düzeyine ‘ATATÜRK İlke ve İnkılapları’ ile ulaşmışlardır.

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya-Singapur-Malezya ziyareti sürecinde Mustafa Kemal dahi demeye tövbe etmişti(!)

Sayın Başbakan’ım size anımsatmak üstüme vazife olmuştur:

Malezyalılar ülkelerine gelen Türkleri, “Hoş geldiniz Mustafa Kemal’in çocukları” diye karşılıyor, özel bir sevgi gösteriyorlardı.

Ancak Başbakan Erdoğan ve şurası; kafilede bulunmadığımız için nasıl karşılandığını bilmiyoruz.

“Hoş Geldiniz Müslüman Kardeşlerim” diye mi karşılandılar acaba

Çünkü Malezya halkının ATATÜRK’ü neden çok sevdiğini araştırdığımız kaynaklar; “ATATÜRK tüm İslam Dünyası’na ‘bağımsızlık’ ve ‘özgürlük’ için yol gösteren, çözüm üreten, aydınlatan önder’ olarak tanımlıyorlar.    

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde İngiliz, Fransız, İtalyan Sömürgeci devletlere karşı elde edilen başarının bağımsızlık mücadelesi veren ‘mazlum ülkelere’ etkisi büyük olmuştur.

Malezya’da 20 milyonu aşan nüfusunun  %60’ı Müslüman Malezyalı, %19’u Budistler, %9’u Hıristiyanlar, %6’sı Hindular, %1’i de Taoculuktan oluşmaktadır.   

ATATÜRK’e yoğun saygı duyan, sevgisi hiç eksilmeyen Malezya halkının son kuşaklarına kazandırdığı ‘laik Cumhuriyet’i anlatmanızı bekliyordum.

Geçmiş dönemlerde okullarda uygulanan ‘başörtüsü yasağını’ ‘yaban ellerde’ yerden yere vurmak yerine; Milli Eğitim Sistemi’nde ulaşılan ‘maksimum fayda’yı anlatabilirdiniz!

Gerici, yobaz Arap anlayışı ile değil; uygar, çağını aşmış Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık Başbakanı olarak ATATÜRK’ün kurucusu olduğu T.C. Devleti’ni O’nun sayesinde nerelere yükseldiğini anlatabilirdiniz!

İngilizlerin kolonisi olan, bağımsızlığını 1963 yılında kazanan Malezya halkının  ATATÜRK’e olan minnet duygusu hiç eksilmemiştir.

11.01.2014, İzmir,Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır. 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..