Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan Hükümeti'nin HSYK teklifi Yargı'ya kelepçe vuruyor!

Erdoğan Hükümeti'nin HSYK teklifi Yargı'ya kelepçe vuruyor!
 

Erdoğan Hükümeti’nin HSYK teklifi Yargı'ya kelepçe vuruyor!

63 yaşındayım…

Ben bu filmi üçüncü kez izliyor olmaktan yorgun düştüm.

Ama T.C. Başbakanları aynı filmi halkına izlettirmekten ne yorgun düştüler, ne de ‘Tarih tekerrürden ibarettir’ özdeyişinden ders çıkardılar.

Sakın haaa!.. Homurtularınızı duyar gibi oluyorum, sesiniz kulağıma geliyor.

Yanılıyorsunuz, 63 yaşında olmama rağmen ne ‘darbeciyim’ ne de ‘cuntacı…’

Ama günün trendi olan ‘Cemaat’ yanlısı da değilim.

Ben ezelden beri ‘Cumhuriyetçiyim’ ve ‘Cumhuriyetçi’ gideceğim.

İlk filmin başrolünde oynayan Başbakan Adnan Menderes iktidarlarının ilk iki döneminde yatırımların hızlandığı, ekonominin ivme kazandığı bir ortamda başta yandaş olmayan ‘medya’ ve ‘muhalefeti’ denetimi altına alan sadece ‘Demokrat Partili’ 15 milletvekilinden oluşan Tahkikat Komisyonu kurulmuştur.

‘İktidar hırsını’ kontrol edemeyen Adnan Menderes Hükümeti ‘yürütme organı’ olarak Tahkikat Komisyonu ile ‘soruşturma’ ve yargılama yapıyor, ‘karar’ dahi veriyordu.

İlk kez T.C. Tarihi’nde ‘itiraz hakkı’ bulunmayan ‘iki başlı hukuk sistemi’ ile ‘hukuk’ katlediliyordu.

Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal ekonomi, finansman ve teknoloji alanlarındaki ‘vizyonu’ ile yeni bir döneme liderlik etmesine karşın; ’Anayasayı bir kez delmekle bir şey olmaz’ sözü ‘Yargı’da ‘hukuk devleti’ olmaktan uzaklaşıldığı konusundaki endişeleri arttırmış, daha da derinleştirmişti.

17 Aralık 2013’te ‘Yargı’yı darbe yapmakla’ şaibe altına alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;  ‘İşte bu kuvvetler ayrılığı denilen olay var ya, o geliyor sizin önünüze bir engel olarak dikiliyor’ tümcesi ile ‘yürütme’nin  ‘yargı’nın rolünü üstlenmesi veya ‘yargı’yı yok sayması ‘kronik’ bir hal almıştır.  

‘Kuvvetler ayrılığı ilkesi’den ‘kuvvetler birliği ilkesi’ne ‘pupa yelken’ yolculuğa çıkan, ‘iktidar hırsı’ ve ‘egosantrik’ kişiliği içindeki Başbakan Erdoğan’a, ‘sadakat’ örneği gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve ‘şurası’ tam bir ‘otoriter rejim’ kimliğini içeren ‘yürütme’ ile ‘yargı’yı tek elde Adalet Bakanı’nda toplayan bir ‘HSYK’ örgüt yapısı hazırlamıştır.

Başbakan Erdoğan’ın, ‘Adalet Bakanlığı’ndaki HSKY’yı denetleyen yetkiyi kaldırmakla ‘bin pişman’ olduğunu, yanlış yaptığını itiraf ettiğine göre; Anayasa’nın 159. maddesinde mutlaka düzenleme yapılmak zorunluluğu doğmuştur.

Bu konuda Mehmet Akif Ersoy’un şu vurgusu çok önemlidir:

“Tarih tekerrürden ibarettir derler

İbret alınsaydı hiç tekerrür eder miydi tarih.”

09.01.2014, İzmir. Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..