Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '15

 
Kategori
Özel Günler
 

Maltepe Belediyesi'nden 'Öğretmenler Günü' Kahvaltısı

Maltepe Belediyesi'nden 'Öğretmenler Günü' Kahvaltısı
 

 

 

"Tanrı gökten yere inseydi muhakkak öğretmenlik mesleğini seçerdi."

Eflatun

Karanlığa ışık tutan 
Yüreklere sevgi sunan 
İnsanlığa örnek olan 
Öğretmenim, canım benim. 

Muhsin DURUCAN

 

Malpe ilçemizde eğitim öğretim görevlerini sürdüren öğretmen ve okul yöneticileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın onurlarına verdiği kahvaltıda bir araya geldiler.

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, ilçedeki üniversitelerin rektörleriyle ilçedeki kimi okulların müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Başöğretmen M. K. Atatürk, silah arkadaşları ve şehit düşen öğretmenler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Başkan Ali Kılıç'a teşekkür ederek: "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in çok güzel bir hadisi vardır. Der ki; 'Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol.' İşte Ali Kılıç, burada ilme hizmet eden konumundadır. Bu anlamda, çocuklarımızı yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizi unutmayan herkese şükran borçluyuz." Seçme cümlelerini kullandı.

Başkan Ali Kılıç: "İlçemin Belediye başkanı sıfatı ile böylesi kutsal bir günde sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Başöğretmenimiz Atatürk'ün açtığı yolda, yılmadan ve zorluklara göğüs gererek, Türkiye'nin çocuklarının aydınlanması, iyi yetişmesi için, onların beyinlerini ilmik ilmik ören siz değerli öğretmenlerimize şükran burcumuz vardır. Ne yaparsak yapalım sizlerin emeğini ödeyemeyiz. Anadolu'da, ülkenin her yerinde vefakârlığın en uç örneklerini göstererek zor şartlar altında çalışan, çocuklarımızı aydınlık geleceğe ulaştırmak için uğraşan ve bu uğurda yola çıkan, emekli olan ve şehit düşen tüm öğretmenlerimiz önünde saygıyla eğilirken, hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sizleri yılda bir güne sıkıştırmak asla mümkün değil. Bu kapsamda belediye olarak, ücretsiz öğrenci servisleri, okul önlerine konuşlandıran zabıta noktalarıyla sizlere yardımcı olmaya, işlerinizi kolaylaştırmaya, çocuklarımızı sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

İlçe Kaymakamı Necip Çakmak,  bir karikatürden etkilendiğini belirterek şunları söyledi: "O karikatürde bir öğretmen beynini açmış, çocuklara aktarıyordu. İşte öğretmenler tam olarak bunu yapıyor. Bir ülkenin beyinlerini yetiştiriyor. Bu millet sizler için ne yapsa az gelir. Çünkü siz varsanız valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, devlet adamları var. Sizler olmasanız bunlar da olmaz. Bir ülkenin en önemsediği öğretmenleri olmalıdır. Olmalıdır ki ülke daha da ileriye gidebilsin, gelişsin."

Bos¸a gitmez ögˆretmenlerin verdigˆi emekler, egˆitimsiz toplum yerde emekler.  

                                                                                   *

 

 

NOT: ilgili fotoğrafları, aşağıda slayt görünümünde izleyebilirsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..