Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Manası yok

Manası yok
 

Dindar nesil yetiştirmek olayı inanın bana çok komik geldi. Önce din nedir onu biliyor muyuz diye şüphe ettim.Din apayrı bir şeydir yahu! Din bireyselliktit. Allah ile aranda olan bağdır. İbadettir. İçimizin derinliklerindeki görünmez güçtür. İletişimdir, kuvvettir,şükürdür. Yani din öyle bir seydir ki bırakın siyasetcilerin onu ağzına almasını dile getirmeye bile hakkı olmayacak kadar kişiseldir.
Acayip gelebilir ama T.C. İslam devletidir diye gecmesi bile cok sacmadır aslında. Bunu yalnızca bizim ülkemiz icin demiyorum. Ne demek islam devletiyiz veya yahudi devletiyiz? Devlet birey icin vardır. Birey Hristiyansa kilise, Muslumansa camii yapacaksın. Sen İslam devleti diye gecip vatandaslarını o dinin gereği gibi yasamaya zorlayamazsın.
Dindar nesil yetistirmek dindar olmak gercekten güzel bir sey. Hangi dine mensupsan o dinin gereklerini yerine getirmen harikulade! Ama bizim hükümetimizin 4+4+4 sistemini devreye sokarak 9 yaşındaki çocuğa henüz ergen olmamış sağlıklı düşünme çağına ulaşmamız çocuklara birde mesleki seçim yaptırmak zorunda bırakılması dindarlık değil dinsizliktir.Çocuklarımız lise son sınıfına kadar temel eğitimini görmeli ondan sonra lüftü mu olmak istiyor?Diyanet İsleri Baskanı mı olmak istiyor? İlahiyatçı mı olmak istiyor? tercihini kendisi yapar fakültesine gidip öğrenimini görü buna kendisi karar verir! Saçma bir sistem.
Son olarak din ile ilgili size güncel bir örnek daha vermek istiyorum. Geçen günlerde Meral Okay'ı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Kendisi vasiyet olarak öldükten sonra bedeninin yakılmasını istemiş fakat dinen aykırı diye bu isteği yerine getirilmemiş. Ayıp edilmiş. Arkadasım bırak merhum ne istediyse yap he istediği günah mı? Bunun cezasını kendisi Allah'ın huzurunda verir zaten.Yani din bireyseldir diyorum iste anlatmak istediğim sey buydu. Dini herkes kendisi icin yasar herkes kendisinden sorumludur. Kimse kimseyi yetistiremez kimse kimseye karışamaz. Yalnış da olsa herkes kendinden sorumludur. Manası Yok!

 
Toplam blog
: 3
: 869
Kayıt tarihi
: 11.04.12
 
 

Normal, sıradan bir öğrenci. Herkes gibi bir insan. Övmeyi övülmeyi sevmem. ..