- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantar soslu piliç pika
PİKKA PİLİÇ
Bugün haftanın yemeği olarak tavuk sevenlerin beğenisini kazanacak bir tarifimi veriyorum. Saygılarımla.
Piliç pika' nın malzeme listesini tarifimden kolayca çıkartabilirsiniz.
200 gr.Tereyağını tencerede eriterek 2 bardak erişteyi sarartana kadar kavurun.
Üzerine 1 kaşık tavuk bulyon ve üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave ederek 7 dk. Kadar pişirin.
1 ad. Kıyılmış samırsak ve 1 ad.soğanı ve 10 adet ince kıyılmış mantarı yağda kızartın.
1 yemek kaşığı salça ve 2 ad. Domates rendesi ilave ederek, iyice pişirin. Ateşten almadan, 1 ad. Limon kabuğu rendesi ve 1 bardak krema ilave ederek harmanlayın ve 2 dk. Kadar pişirerek sos yapın.
2 ad. Tavuk kemiksiz kalçayı ince jülyen kesin ve 1 yemek kaşığı hardal ile ovun.
Bir kapta 2 çay bardağı un, 2 ad. Yumurta, 1 su bardağı süt , tuz, pulbiberi iyice karıştırıp, jülyen kesilmiş tavukları bu bulamaca bulayarak kızgın yağda kızartın.
Erişte makarnasını tabaklara paylaştırıp üzerine kızarmış tavuğu ve sosu ilave ederek, güzel bir salata eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.