- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fıstıklı beze
FISTIKLI BEZE
Çocuklar kadar büyüklerin de severek yediği bezeler hazırlaması ve yapması oldukça kolay bir tatlı çerezdir.
Gerek misafirlerinize gerekse çocuklarınıza kolayca hazırlayabileceğiniz bu sevilen tatlı çerezin tarif ve yapılışını veriyorum bu gün.
Saygılarımla,
Fıstıklı beze
Mikser kabına 5 yumurta beyazını koyup içine 250 gr toz şeker koyarak köpürene kadar iyice çırpıyoruz.
daha sonra içine 250 gr pudra şekeri ve bir portakal kabuğu rendesi (rendenin en ince tarafı ile)ilave ederek bir spatula yardımıyla el ile iyice karıştırıp, koyu bir kıvama getiriyoruz. Sıkma kabına boşaltarak, fırın tepsisine yayacağımız yağlı kağıt üzerine şekil vererek sıkıyor, üzerine bolca, kırılmış Antep fıstık içi serperek 100 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadap pişiriyoruz.
Not: Bezeyi hazırlama aşamasında pişirerek yapanlarda vardır ama bu tarzda yaparsanız daha gevrek ve dayanıklı bezeler elde edersiniz.