- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantarlı fırın makarna
FIRIN MAKARNA
MALZEMELER
1 paket fırın makarna
250 gr. Kıyma
3 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
300 gr. Taze kaşar rendesi
200 gram mantar( çok ince kıyılacak)
Yarım demet maydanoz
1 paket krema
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı zerdaçal
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Makarnayı haşlayıp soğuk su ile durulayalım.
Bu arada ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı sıvı yağda pembeleşene kadar çevirelim. Kıymayı ekleyip kavuralım.
Mantarı tuz ve karabiberi ilave ederek sote edelim.
Pişen harcımızı kevgir kaşıkla yağını süzerek bir kaba alalım ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.
Yağın içine tereyağını ve unu ekleyip kavuralım. Sütü yavaş, yavaş dökerken topaklaşmaması için çırpıcı ile karıştıralım
Bir kapta yumurta ve kremayı çırpalım. Soya sosunu ve zerdaçalı da ekleyerek sosa ilave edip çırparak muhallebi kıvamında pişirelim. (şayet topaklanma olursa, mikserle çırpabilirsiniz.)
Pişirme kabını yağlayıp, haşlanmış makarnanın yarısını dökelim. Üzerine kaşar rendesini ve kıyma harcını yayalım. Kalan makarnayı da üzerine yayalım. En üste de beşamel sosumuzu gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Başlı başına bir yemek sayılan fırın makarnamızı soğuk ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 paket fırın makarna
250 gr. Kıyma
3 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
300 gr. Taze kaşar rendesi
200 gram mantar( çok ince kıyılacak)
Yarım demet maydanoz
1 paket krema
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı zerdaçal
Tuz, karabiber
HAZIRLANMASI
Makarnayı haşlayıp soğuk su ile durulayalım.
Bu arada ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı sıvı yağda pembeleşene kadar çevirelim. Kıymayı ekleyip kavuralım.
Mantarı tuz ve karabiberi ilave ederek sote edelim.
Pişen harcımızı kevgir kaşıkla yağını süzerek bir kaba alalım ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.
Yağın içine tereyağını ve unu ekleyip kavuralım. Sütü yavaş, yavaş dökerken topaklaşmaması için çırpıcı ile karıştıralım
Bir kapta yumurta ve kremayı çırpalım. Soya sosunu ve zerdaçalı da ekleyerek sosa ilave edip çırparak muhallebi kıvamında pişirelim. (şayet topaklanma olursa, mikserle çırpabilirsiniz.)
Pişirme kabını yağlayıp, haşlanmış makarnanın yarısını dökelim. Üzerine kaşar rendesini ve kıyma harcını yayalım. Kalan makarnayı da üzerine yayalım. En üste de beşamel sosumuzu gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Başlı başına bir yemek sayılan fırın makarnamızı soğuk ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.