Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mantarlı fırın makarna

Mantarlı fırın makarna
 

FIRIN MAKARNA


MALZEMELER

1 paket fırın makarna

250 gr. Kıyma

3 baş kuru soğan

2 diş sarımsak

300 gr. Taze kaşar rendesi

200 gram mantar( çok ince kıyılacak)

Yarım demet maydanoz

1 paket krema

5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı soğuk süt

2 adet yumurta

1 fincan sıvı yağ

2 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı zerdaçal

Tuz, karabiber

HAZIRLANMASI

Makarnayı haşlayıp soğuk su ile durulayalım.

Bu arada ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı sıvı yağda pembeleşene kadar çevirelim. Kıymayı ekleyip kavuralım.

Mantarı tuz ve karabiberi ilave ederek sote edelim.

Pişen harcımızı kevgir kaşıkla yağını süzerek bir kaba alalım ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.

Yağın içine tereyağını ve unu ekleyip kavuralım. Sütü yavaş, yavaş dökerken topaklaşmaması için çırpıcı ile karıştıralım

Bir kapta yumurta ve kremayı çırpalım. Soya sosunu ve zerdaçalı da ekleyerek sosa ilave edip çırparak muhallebi kıvamında pişirelim. (şayet topaklanma olursa, mikserle çırpabilirsiniz.)

Pişirme kabını yağlayıp, haşlanmış makarnanın yarısını dökelim. Üzerine kaşar rendesini ve kıyma harcını yayalım. Kalan makarnayı da üzerine yayalım. En üste de beşamel sosumuzu gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Başlı başına bir yemek sayılan fırın makarnamızı soğuk ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..