Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Haber
 

Margaret Thatcher vefat etti

İnançlı, Hıristiyan bir ailenin çocuğu olan Margaret Thatcher. İngiltere’nin ilk kadın Başbakan’ıdır.  Sözünü esirgemeyen, korkusuz bir siyasetçi. O 1980 li yıllarda siyasette kadınlığı ile fark yarattı. Sert politikası ile tüm dünyaya adını Demir Leydi olarak duyurdu. Milletvekilliği sırasında Parlamentodaki ilk konuşmasında,  yerel meclislerin toplantılarını halka açık yapması için çağrıda bulundu, bu teklif daha sonra kanunlaştı. 1961'de Partisine karşı çıkarak sopanın bir ceza aracı olarak kullanılmasının kaldırılması için oy verdi. Erkek eşcinselliğinin, suç olmaktan çıkarılmasını savunan az sayıdaki Muhafazakâr Parti milletvekilinden biriydi. Kürtaja izin verilmesi yönünde oy kullandı. İdam cezasının kaldırılmasına karşıydı ve boşanmanın kolaylaştırılması için getirilen teklife karşı oy verdi. Başbakan Margaret Thatcher,  giyimine son derece itina eden bir bayan olarak adını duyurdu. Hatta Modacılarının zaman zaman kendisini eleştirdikleri söyleniyordu. “Düğüne gider gibi giyinip parlamentoya gidiyor.”  Sözleri gazetelere yansımıştı. 88 yaşında yaşamını kaybeden Eski Başbakan Margaret Thatcher’e Allahtan rahmet dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher 87 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere'de bayraklar yarıya indirildi.

Thatcher'ın bugün sabah saatlerinde felç geçirdiği, ardından hayatını kaybettiği belirtildi. Ölüm haberinin ardından bir açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, üzüntülerini dile getirdi. Cameron, “Çok büyük bir lideri, çok büyük bir başbakanı ve çok büyük bir İngiliz’i kaybettik” dedi. Cameron'ın sözcüsü de İngiltere Başbakanı'nın Avrupa ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceğini aktardı. İngiltere Kraliçesi Elizabeth de üzüntüsünü dile getirerek Thatcher ailesine özel bir mesaj göndereceğini söyledi.OBAMA: DOSTUMUZU KAYBETTİK ABD Başkanı Barack Obama'da yazılı bir açıklama yaparak, Amerika’nın “gerçek bir dostunu” ve özgürlük ve serbestliğin dünya çapındaki savunucusunu kaybettiğini bildirdi. Obama açıklamasında, “Transatlantik ittifakının geri adım atmayan bir destekçisi olan Thatcher güç ve kararlılıkla Soğuk Savaş’ı kazanıp özgürlüğün vaatlerini yayabileceğimizi biliyordu” ifadelerini kullandı. BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ Londra'da Başbakanlığın bulunduğu Downing Street'te bayraklar yarıya indirildi. KİMSEYİ TANIMIYORDU İngiltere’nin ilk ve tek kadın başbakanı olan ve arka arkaya üç seçim kazanan Margaret Thatcher 2002 yılında da felç geçirmişti. Yıllardır ağır hafıza kaybı problemleri yaşayan ve toplum karşısına çıkmayan Thatcher’in son dönemlerinde artık yakın arkadaşlarını bile tanıyamadığı belirtilmişti. Eski Başbakan’ın hayatı 2011 yılında “Demir Leydi” adlı bir filme de konu olmuştu.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..