Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Marmaris'te Gezi/Kobani resimleri ortamı gerdi

Marmaris'te Gezi/Kobani resimleri ortamı gerdi
 

Marmaris'te Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali öncesinde gerginlik yaşanmış. Marmarisli dostlarımın verdği bilgiye dayanarak bu yazıyı yazmaktayım. Resim sergisinden yollanan resimlerin içerikleri çok ilginçti. Sergide bulunan resimlerde PKK militanlarının ve sempatizanlarının resimleri ile Gezi olaylarından çarpıcı kareler var.

Bu resimleri gören Marmarisliler öfkelenince resimlerden bazıları kaldırılmış. Polis resimlerin duvarda kalmasını isteyenlerle resimlerin yayınlanmasını istemeyenler arasında çatışma çıkmaması için çaba harcamış.

Resimler sergilenmeden önce Belediyenin bu resimleri önceden gördüğünü söyleyen Marmarisliler Belediye'ye de bu izni vermesinden dolayı kızgın.

Aslında çözüm ve barış sürecinin sürdüğü ve daha yeni Kobani olaylarının olduğu Türkiye'de hassas bir dönemden geçilirken gerek Gezi ve gerekse Kobani'yi hatırlatan bu resimlerin teşhir edilerek milliyetçi duyguların karşılıklı kışkıtılıp köpürtülmesi, Gezi olaylarıyla Laik-anti Laik gerginliğinin kışkırtılması olarak algı operasyonu yapıldığına yönelik iddialarda da var.

Bazı Marmarisliler bu resimlerin teşhir edilmesine izin veren yetkililere savcılığa gidip suç duyurusuna bile bulunacaklarının belirtmişler.

Resim veya fotoğrafçılık sergisi demokrasi ve ifade özgürlüğüne karşı gelen değil destekleyen unsurlardır. İlke olarak resim ve fotoğrafların her çeşidinin yasaklanmasına veya engellenmesine karşıyım. Ancak Kobani ve Gezi gibi toplumsal olaylar yüzünden acılar yaşanmışken ve daha yeni yaraların sarılmaya çalışıldığı ülkemizde bunun zamanlamasını açıkçası doğru bulmuyorum.

Ülke henüz normal şartlara kavuşmuş değil, Anadolu yarımadasında büyük kapsamlı bir çatışma Britanya ve onun maşaları dinciler ve ırkçı kürtçüler/türkçüler tarafından desteklenirken Marmaris Belediyesi'nden daha sorumlu davranması beklenirdi.

Zira şu an "Marmaris'te karışıklık çıksada millet birbirini yese" diyen vahşi vampir ruhlu ırkçı Türkçüler ve Kürtçüler, cemaatçi dinciler var. Buna Marmariste yaşarken şahit oldum.

Resimleri bana yollayan ve olayla ilgili detaylı bilgi veren Ercan Okçu ve Tahir Şimşek'e teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..