Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Marsilya’da Fenerbahçe Zaferi

 

İlk dakikalarda Marsilya önde bastı. Orta alanda top kapıp Fenerbahçe yarı sahasında etkili olmaya çalıştılar. Ancak Fenerbahçe yarı sahasını iyi kapattığı için Marsilya istediği pozisyonları bulamadı.

Fenerbahçe ise Sow ile mutlak bir gol pozisyonu yakaladı. Ancak Sow, Mendes tarafından yere indirildi. Bu pozisyonda Mendes’e kırmızı kart gösterilebilir miydi? Bence bu tartışılabilir.

Fenerbahçe kontrollü oynadı. Kontrollü pas trafiğinin ardından rakip defansın arkasına atılan toplarla gol bulmayı amaçladı sarı- lacivertliler.

Marsilya da aynı taktikle oynuyordu. Ev sahibi takım ilk yarı boyunca bunu bir defa başardıysa da topu ağlarla buluşturamadı.

Kontrollü bir futbolu tercih eden Fenerbahçe’de Hasan Ali’yi ileride neredeyse hiç görmedik. Caner’le birlikte bir defa geldiler. O top da önce serbest vuruş ardından korner oldu. Fenerbahçe alıştığımız kornerlerden birini kullandı. Kafayla arkaya aşırılan topa 39.dakikada Bekir muhteşem bir röveşata vurarak sarı- lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

Marsilya ikinci yarıya doğal olarak hızlı başladı. Maç da hızlandı. Devrenin başında iki takım da pozisyonlar buldular. Fakat bir süre sonra Marsilya, Fenerbahçe kalesini ablukaya almaya başladı. Bu abluka neticesinde arka arkaya tehlikeli pozisyonlar da buldular.

Fakat ilerleyen dakikalarda bu şoku atlatan Fenerbahçe oyuna yeniden ortak oldu.

80.dakikada Aykut Kocaman Sow’u çıkarıp Mehmet Topuz’u oyuna aldı. Böylece Kuyt forvete geçerken Mehmet Topuz’la da sağ kanat güçlendirilmek istendi.

Oyunun bu son bölümü tamamen Fenerbahçe yarı sahasında oynandı. Tehlikeli pozisyonlar da yakalayan ev sahibi ekip bunları değerlendiremeyince maç 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu başarıda Fenerbahçe’nin son bölüm hariç kontrollü oyunu iyi oynaması etkili oldu. Ama maçın son bölümü çok tedirgin geçti.

Bu sonuçla Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantiledi. Galatasaray’ın Manchester zaferinden sonra Fenerbahçe’nin de Marsilya’dan zaferle dönmesi bizleri sevince boğdu. Bu sonuçlar Avrupa’da gerileyen Türk futbolunun ilerlemesi ve puan kazanması açısından son derece büyük önem taşıyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..