Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '19

 
Kategori
Sinema
 

Marvel Sinematik Evreni-3

15- Doctor Strange

Dünyaca ünlü beyin cerrahı Stephen Strange' nin trafik kazası sonrası el dokularını kaybedip tekrar şifa bulma sürecinde başka bir gerçekliği öğrenerek yaşadıkları konu ediniyor. Kaecilius tarafından yönetilen bir grup büyücü haydut (Zealots) Katmandu' da Mistik Sanatlar Ustası olarak bilinen Kamar-Taj' a girerek oranın lideri Ancient One' a ait bir kitap çalar ve kaçarlar. Ünlü beyin cerrahı Stephen Strange New York' ta kaza geçirir ve tüm yeteneklerini kaybeder. Eski sevgilisi ve meslektaşı Christine Palmer ona yardımcı olmak ister. Kendisi gibi bir hastanın Kamar-Taj' da iyileştiğini öğrenir. Katmandu' ya gider. Karl Mordo onu bulur ve Ancient One ile tanıştırır. Ona astral yolculuğu, karanlık boyutu, ayna boyutunu ve tüm boyutları gösterir. Master Wong, Dünya' nın mistik olarak nasıl korunduğu anlatır. Kütüphanede Dünya' nın ilk büyücüsü Agamotto tarafından yapılan Eye Of Agamotto (Zaman Taşı)' nı bulur. Zaman Taşı ile zaman, kontrol edilebilir, bükülebilir veya değiştirilebilir. Kaecilius çaldığı sayfalarla karanlık boyutta yaşayan Dormammu' ya Dünya' ya vermek ve karşılığında ölümsüz olmak ister. Zealotslar bulunan üç tapınağı da yok etmek ister. Doktor Strange, Uçan Pelerin (Cloak Of Levitation)' ın yardımıyla onları kısa süre de olsa saf dışı bırakır. Daha sonra Kaecilius Ancient One' ı öldürür. Ancient One karanlık boyuttan beslenebilip uzun süre yaşayabilmeyi öğrenmiştir. Strange ve Mordo Hong Kong' a vardıklarında Wong ölmüş, tapınak yıkılmış ve Dormammu Dünya' yı işgal etmeye başlamıştır. Strange Agamotto' yu kullanarak zamanı geri alır. Dormammu' nun yanına gider zaman döngüsü oluşturarak Strange defalarca ölür ve tekrar dirilir. En sonunda Dormammu ve Strange anlaşarak döngüyü kırar. Mordo kandırıldığını düşünerek gruptan kopar. Thor Strange' i ziyaret eder. Loki ile beraber Odin' i aramaya Dünya' ya gelmiştir. Son sahnede Mordo daha önce iyileşen bir hastanın vücudundan büyüyü söker.

 

16- Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Galaksinin Koruyucuları 2

Serinin ikinci filminde galaksi yolculuğumuz devam ediyor. Açılışta Sovereign gezegeni prensesi Ayesha' dan aldıkları iş olan ve boyutlar arası yolculuk edebilen Abilisk' i öldüren ekip, Rocket' in batarya hırsızlığı sonucu prenses tarafından saldırıya uğrar ve yanlarında Nebula ile birlikte bir Berhert gezegenine düşerler. Contraxia gezegeninde prenses, Yondu ile anlaşma yapar. Starlord ve arkadaşlarının karşısına babası olduğunu söyleyen Ego ve yardımcısı Mantis çıkar. Ego oğlunu da alıp kendi yaşayan gezegenine götürür ve kendisinin ne olduğunu ona anlatır. Ego aslında bir yaşam formu iken kendini geliştirip bir gezegen olacak kadar büyüyebilen ayrıca her gezegene kendinden tohum bırakmış bir varlık, bir Celestial' dir. Amacı bu tohumlarından çok büyük bir güç sahibi olacak evlat bulmak ve tüm gezegenlere hükmetmektir. Star Lord tanıma uyar fakat bu kötü planı arkadaşlarının yardımıyla bozar.

 

17- Spider-Man: Homecoming - Örümcek Adam: Eve Dönüş

Peter Parker' ın ergenlik dönemindeki maceraları hikayeyi oluşturuyor. New York Savaşı'ndan sonra Hasar Kontrol Birimi tüm temizliği yapar. Adrian Toomes ve ekibi işsiz kalır fakat ayrılırken Chitauri silahını alır. Yıllar sonra silahları geliştirip büyük kanatlı bir kuş Vulture olur. Peter Parker Civil War' dan sonra ekibe girmek ister fakat Stark erken olduğunu söyler. Happy Hogan' ın takibinde olduğunu bildirir. Peter okuldan sonra kahramancılık oynamaya devam eder. Bir olay dönüşü May halasından gizlenirken arkadaşı Ned Leeds gizli kimliğini öğrenir. Parker Stark' ın hediye etiiği kıyafeti hackleyerek gizli özelliklerini keşfeder. Adına Karen der. Washington' da arkadaşlarını kurtarır. Bazı olaylarda sıkıntı çıktığından Stark kıyafeti geri alır. Bu sırada Vulture' ın planının, Stark Kulesinden New Avengers Facility' ye gitmekte olan kargo uçağını soymak olduğunu öğrenir. Müdahele eder ve Vulture' ı yakalar. Stark daha gelişmiş bir kıyafet ve Avengers' a katılmayı teklif eder ama Spiderman kabul etmez. Eve geldiğinde gelişmiş kıyafet yatağın üzerindedir, giyer ve May halaya yakalanır. 

 

18- Thor: Ragnarok

Thor bu sefer Ragnarok (Kıyamet) e engel olmak için mücadele ediyor. Sokovia Savaşı' ndan sonra Sonsuzluk Taşlarını aramaya giden Thor, Muspelheim' da Surtur tarafından yakalanmış halde ortaya çıkar. Surtur' un amacı Ragnarok' u başlatıp Asgard' ı yok etmektir. Thor Surtur' u yener ve tacını Asgard' a getirir. Odin' i bulmak için Loki ile beraber Dünya' ya gelirler. Doktor Strange onları Odin' in yanına gönderir. Odin son nefesini verir ve bulundukları yere, Niflheim Hel' de sürgünde olan kızkardeşleri Hela (Ölüm Tanrıçası) esaretten kurtulup yanlarına gelir. Hela Mjolnir' i parçalar. İkili Bifrost' tan kaçmaya çalışır. Loki ve Thor başaramaz ve Grandmaster tarafından yönetilen her tarafta solucan deliklerinin bulunduğu Sakaar gezegenine düşerler. Hela Asgard' a ulaşır, ona boyun eğmeyen herkesi öldürür. Skurge yeni celladı olur. Gizli mezarlığa giderek eski askerleri ve Fenris Kurdu uyandırır. Heimdall Bifrost Kılıcını çalar ve halkla beraber dağlara gider. Thor Valkyrie tarafından yakalanır ve Grandmaster' a teslim edilir. Valkyrie daha önce Hela' ya karşı savaşmış, kadınlardan oluşan bir grubun yaşayan tek savaşçısıdır. Grandmaster Thor'u şampiyonu ile savaşması için arenaya çıkartır. Şampiyon Hulk' tur. Dövüşten sonra Thor, Hulk' un odasında uyanır ve kaçmak için yol arar. Quinjetin içinde Hulk Ajan Ramonoff' un videosunu görünce Banner' a dönüşür. Sonrasında Valkyrie, Thor ve Banner Grandmaster' ın gemisiyle Asgard' a kaçarlar. Loki ve köleler de peşlerinden gelir. Hela ve ordusuyla savaşırlar fakat Hela çok güçlüdür. Bu yüzden Ragnarok tek çaredir. Loki Surtur' un tacını ve Sonsuz Ateş' i kullanmak için alır, Tesseract' ı almayı da ihmal etmez. Surtur ortaya çıkar, Asgard' ı ve Hela' yı yok eder. Ragnarok gerçekleşir. Thor geride kalan halkı ve kölelerle Dünya' ya gitmeye karar verir. Son sahnede karşılarına büyük bir gemi çıkar. 

 

19- Black Panther - Kara Panter

Kral T'Challa ve Wakanda hakkında detayları öğrendiğimiz serinin kendine münhasır filmlerinden. Yıllar önce bir meteor Wakanda topraklarına düşer ve tüm doğayı değiştirir. Vibranyum üretmeye başlar. Wakanda bu elementi kullanarak üst düzey teknolojiye sahip olur ama kendilerini dış dünyaya kapatarak üçüncü dünya ülkesi olarak bilinirler. Bashenga ilk Black Panther' dir. 1992 yılında kral T'Chaka kardeşi N'Jobu' yu, Ulysses Klaue' ye vibranyumları çalmaya yardım etmesinden ve Zuri' yi öldürmeye çalışmasından dolayı öldürür. Günümüzde T'Challa M'Baku' yu ritüelde yener. Artık yeni kraldır. Kalp-Şekilli Bitkiyi içer ve Black Panther olur. Klaue ve Eric Killmonger (N'Jadaka) bir müzeden vibranyum çalınca T'Challa, Okoye, Shuri ve Nakia, Klaue' yi yakalamak için plan yaparlar. Bir kovalamaca sonrası Klaue CIA' nin eline düşer. Eric Klaue' yi kurtarır, Everett Ross yaralanır. Wakanda' da Ross ileri teknolojiyle Shuri tarafından iyileştirilir. Bu sırada Eric kendi kimliğini N'Jobu' nun oğlu olduğunu açıklayarak tahtta hak iddia eder ve T'Challa' yı ritüele davet eder. Dövüşü kazanır, T'Challa nehre düşer. N'Jadaka' nın asıl amacı Wakanda silahlarının diğer ülkelere yayılmasıdır. Nakia, Shuri, Ross ve Ramonda kaçarak M'Baku' ye sığınır. T'Challa burada yatmaktadır. Bitki ile iyileşir. Geri dönüp mücadele sonucu N'Jadaka ölür ve T'Challa dışarıya soyutlanmaktan vazgeçer ve Viyana toplantısında kendi teknolojilerini paylaşma kararı alır. Son sahnede Barnes uyanr ve Shuri ile tanışır.

 

20- Avengers: Infinity War - Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı

Hemen hemen tüm kahramanların yer aldığı bu filmde, Thanos' un hedefine ulaşmasını engellemek için herkes işbirliği yapıyor. Thor' un kaptanlık yaptığı Statesman, Thanos' un gemisi Sanctuary II tarafından parçalanır. Thanos' un Çocukları olarak bilinen Black Order (Ebony Maw, Cull obsidian, Proxima Midnight ve Corvus Glaive) ekibi geminin tümünü öldürür. Thanos eldiveni giymiş, Orb Taşını takmıştır. Heimdall Hulk' u dünyaya gönderir ve öldürülür. Loki Thor' u öldürmemesi karşılığında Tesseract' ı verir fakat kendisi ölür. Thanos ve çocukları gider, gemi parçalanır, Thor uzayda kalır. Hulk New York Sanctum' a düşer. Banner, Doktor Strange ve Wong' a olayları anlatır. Stark' ı bulurlar. Thanos' un amacı tüm taşları toplayıp evrenin yarısını öldürmektir. Bu sırada Ebony Maw ve Cull Obsidian dünyaya iner. Wong Obsidian' ı kutuplara kapatır. Ebony Strange' i yakalar ve gemiye götürür. Stark ve Spiderman Q-Ship' e gizlice girer. Thor Guardians of the Galaxy ekibi tarafından kurtarılır. Thor, Groot ve Rocket ile Nidavellir' e Eitri' den yeni bir silah istemeye, Star-Lord, Gamora, Mantis ve Drax Thanos' un izini sürmeye Knowhere' e gider. Öte Yandan Proxima Midnight ve Corvus Glaive İskoçya' da bulunan Wanda ve Vision' a saldırır. Yardımlarına Kaptan Amerika, Falcon ve Kara Dul yetişir. Knowhere' e ulaşan ekip Thanos' u bulur. Gerçeklik Taşını almıştır ve onları kandırır. Gamora' yı alıp teleport olur. Böylelikle üç taş ondadır. Rogers ve ekibi Avengers merkezine giderler ve Zihin Taşının yok edilmesinde karar kırarlar. Bu nedenle Wakanda' ya giderler. Q-Ship' te Ebony' yi saf dışı eden ekip Titan' a gitmeye karar verir. Thanos Nebula' ya işkence ederek Gamora' dan Ruh Taşının Vormir' de olduğunu öğrenir. Thor Nidavellir' e ulaştığında sadece Eitri' nin yaşadığını, diğer cücelerin Thanos tarafından katledildiğini öğrenir. Eitri ise Sonsuzluk Eldivenini yaptığı için yaşıyordur. Stormbreaker adında yeni bir silah yapar. Titanda Guardians ve Stark' ın ekibi buluşur ve anlaşırlar. Thanos ve Gamora Vormir' e gider. Karşılarına Red Skull çıkar. Ruh Taşının bir bedeli olduğunu söyler. Ruha ruh. Gamora' yı uçurumdan atar ve Ruh Taşını kazanır. Proxima Midnight, Cull Obsidian ve Corvus Glaive gemileri ve Outriders askerleriyle Wakanda' ya gelirler. Savaş başlar. Bifrost aracılığıyla Thor, Groot ve Rocket Wakanda' ya gelir. Bu sırada Thanos Titan' a döner. Mücadeleden sonra Thanos Stark' ı öldüreceği sırada Strange ona Zaman Taşını vermeyi teklif eder. Stark' ı öldürmeyen Thanos son taşı almak için teleport olur. Proxima' yı Wanda, Cull' u Hulkbuster ve Corvus' u Rogers öldürür. Thanos Wakanda' ya gelir. Herkes birleşir fakat Thanos' u yenemezler. Tek çare Wanda' nın taşı parçalayıp Vision' ı öldürmesidir. Nitekim taş parçalanır fakat Thanos Zaman Taşını kullanarak geriye döner. Böylelikle son taşı ele geçirerek tüm taşları eldivene yerleştirir. Son bir hamleyle Thor Stormbreaker' ı Thanos' un göğsüne saplar fakat öldüremez. Thanos planın son kısmını gerçekleştirir: Parmaklarını şıklatır ve uzak bir gezegene gider. T'Challa, Groot, Maximoff, Wilson, Barnes, Mantis, Drax, Quill, Strange, Parker ve evrenin yarısı küle döner. Son sahnede Nick Fury ve Maria Hill insanların küle dönüştüklerini görmeye başlar. Fury eski bir cihazla Carol Danvers' a mesaj gönderir. Hill ve Fury küle dönüşür. 

 

21- Ant-Man and The Wasp - Karınca Adam ve Yaban Arısı

Ant-man ile Wasp yeni maceralar yaşarken diğer yandan geçmişte gizlenen sırları ortaya çıkacaktır. 1987 yılında Janet van Dyne kuantum düzeyine iner ve oradan geri gelemez. Ant-man gidip geri gelince tekrar bir umut ışığı oluşur. Scott Lang Civil War' dan sonra Sokovia Anlaşmasını bozduğundan iki yıl ev hapsi almıştır. Lang bir rüya görür, Janet ona bir mesaj verir, uyanır ve ertesi gün Hope onu kaçırır. Pym ve Hope taşınabilir laboravatuar oluşturarak Kuantum Tüneli yaparlar. Lang, Janet' i bulmak için önemlidir. Hope tünel parçasını yasal işler yapmayan Sonny Burch' tan zorla alır. Bu sırada kuantum anomalisi Ghost belirir ve portatif laboravatuarı götürür. Ekip yardım istemek için Pym' in Shield' den eski arkadaşı Bill Foster' ı ziyaret eder. Elde ettikleri bilgiden sonra laboravatuarın peşine düşerler fakat Ghost üçlüyü yakalar. Kendi kimliğini açıklar. Babası Elihas Starr, Pym ve Foster' ın kuantum çalışma arkadaşıdır. Çalışmadan ayrıldıktan sonra kendi çalışması yürütmüş ve bir patlamada ölmüştür. Kızı Ava ise kuantum enerjisine maruz kalıp zarar görmüştür. Bill kıza sahip çıkmıştır. Shield kızı eğitmiş ve ajan olarak kullanmıştır. Shield dağıldıktan sonra Ava' yı yanına almıştır. Karıncalar sayesinde kurtulan ekip tüneli çalıştırırlar. Janet böylelikle Scott' ın zihnine girer. Bu sırada Luis yerlerini söyleme gafletinde bulunur ve Scott, Jimmy Woo' dan önce eve gelir fakat FBI, Hope ve Pym' i yakalar. Ghost tekrar laboravatuarı ele geçirir. FBI' dan kaçan üçlü Ghost' un peşine düşer. Pym tünele girer ve kuantum gerçekliğine inip Janet' i arar. Ghost, Burch, Luis, Ant-man ve Wasp arasında kovalamaca yaşanır. Pym Janet ile geri döner. Ghost kendini kurtarma peşindedir. Janet geldiği yerden elde ettiği güçlerle Ghost' u iyileştirir. Scott' ın cezası biter. Son sahnede Scott kuantum tünelinden geçerek Starr için enerji toplar. Geri döneceği vakit, Pym, Hank ve Janet küle döner.

 

22- Avengers: End Game - Yenilmezler: Oyunun Sonu

Film 25 Nisan 2019 tarihinde vizyona girecek. İlerleyen günlerde güncellenecektir.

 

 
Toplam blog
: 23
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.13
 
 

2009 yılında çeşitli konular üzerine birşeyler yazmak için açtığım blogumun içeriğini, 2013 Aralı..