Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Masadan kalkan her zaman mağluptur..

Masadan kalkan her zaman mağluptur..
 

Davos'daki krizin etkileri hala sürüyor. Dünya kamuoyu şaşkın. Araplar ayakta, yahudiler kızgın..

Aslında tüm gelişmeleri daha da ağırlaştırabilecek bazı detayların gerçekleşmemesi, daha doğrusu belli olmaması bizim adımıza önemli bir şans.

Ülkemizi ve Erdoğan'ı kurtaran bana göre konuşmanın İngilizce değil Türkçe yapılmış ve diğer dillere çevrilmiş olması. Yoksa tüm dünya Erdoğan'ın resmi bir toplantıda bir Cumhurbaşkanı'na ''Sen'' deme gafletinde bulunduğuna tanıklık edebilirdi.

Tabii bu durum yine de sinirlerine hakim olması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

***

Erdoğan'ın tepkisini Araplar dışında olumlu yorumlayanlar az sayıda.

Eleştirilerin çoğu diplomatik nezaket açısından geldiği için yaşanan savaş ve Ortadoğu'nun durumu geri planda kalıyor. Yani Erdoğan o toplantıda agresif bir dil kullanıp, gitmeseydi yerine hakkını daha çağdaş yollarla ve diplomasinin gerektiği şekilde arasaydı belki bugün yine bir krizi konuşuyor olurduk fakat bu sefer konunun içinde Ortadoğu'da yer alırdı.

Yani Başbakan aslında iyilik yaparken yine kötülük yapmış oldu.

Şu anki görüntüyse oldukça ilginç.

İsrail uçaklarını ülkesinde eğitilmesine izin veren bir ülkenin Başbakan'ı uçaklarını eğittiği aynı ülkenin Cumhurbaşkanı'na ''Katil'' diyebiliyor. Değişik bir çifte standart anlayışı hakim.

Bu görüntü ''Masadan kalkan her zaman mağluptur'' ilkesini aklıma getirdi. Bir ülkeyi üst düzey olarak temsilen orada bulunan bir ismin belli noktalarda daha soğukkanlı ve kendine hakim olması gerekirdi.

Şimdi olan bitene bakarsak gerçekten yenik durumda mıyız?

***

Türk halkı ve Arap dünyası yaşananları alkışlasa da aslında dış politikamız açısından önemli bir yara aldık. Bu da Davos'ta yenildiğimizi gösterir ki zaten aktif bir dış politikası olmayan bir ülke olarak yenilmeye alışık durumdayız.

Bir de sinirlerine hakim olmakta zorlanan politikacıları da eklediğimizde yenilgimiz daha da belirginleşiyor.

Ülke olarak üzerimize yapışan ''Barbar'' imajını temizlemeye çalışırken moderatörün elini tutarak toplantıyı terkeden bir Türk'ün dünya halkı gözünde ülkemizi nasıl gösterdiğini varın siz düşünün.

Masadan kalktık, mağlubuz..

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..