Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Masajın tehlikeli senfonisi

Masajın tehlikeli senfonisi
 

"İşte tam orası, hah tamam işte tam orası buldun bak, of " .. Masajı yapan kişide sanki kırk yıllık masaj ustası... " ooo kulunç olmuş burada yahu , ne yaptın rüzgardamı kaldın sen? "vay vay vay nidaları ile mıncıklama sürer gider. Bilinçli bilinçsiz herkes birbirini ovar. Masaj kavramı hayatımıza öyle ya da böyle girmiştir. Peki nedir bu masaj ? Amaç nedir? Özel bir yanı varmıdır? Herkes yapabilirmi? Sağlık açısından masaj yapılması risk taşıyan insanlar varmıdır? Hadi kısa bir gezinti yapalım bu büyüleyici dünya da.

Masajın, rahatlatma amacının dışında, kan dolaşımı ve vücudun enerji akışının dengelenmesinde büyük faydalar sağladığı bilinen bir gerçektir. İyi bir masaj, bütün bu faktörlerin ruhsal enerji ile birleştirilip sunumu ve uygulanmasıdır. Masaj yapılacak kişinin sağlık bakımından uygun olması esastır. Özellikle varisli kişilere masaj yapılması sakıncalıdır. Masajı yapan kişi, parmaklarının yanında, pozitif enerjisini de kullanmalıdır. Vücudu bir dans pisti gibi kullanmasını bilmeli, ritmik bir şekilde uygun baskılarla, doğru yerlerde dolaşmalıdır. Vücudun her bölgesinin senfonisi kesinlikle farklıdır. Sırt kısmına uygulanacak hareketleri , enseye uygularsanız boynun tutulmasına neden olabilirsiniz.

Masajda parmaklar çok hassas olmalı, dolaştığınız vücuttaki birikmeleri hissetmeli ve bu yolculuk bilinçli ve planlı yapılmalıdır. Parmaklar asla aynı yerde uzun süre kalmamalı gerek dairesel gerekse vücudun su yolu dediğimiz güzergahta adeta akmalıdır. Ters hareketler masaj yaptıran kişiyi telafisi zor bir kasılmaya sevk edebilir. Masajda parmaklar çok rahat olmalı, kendinden emin bir şekilde tehlikeli virajları usta manevralarla almalıdır. Masaj yaptıran kişi kendini güvende hissetmeli asla tedirgin bırakılmamalıdır. Masajın sihirli büyüsü asla cinsellik kokan hareketlerle bozulmamalıdır. Masaj yaptıran kişi masaj yapanın varlığını kesinlikle hissetmemelidir. Ancak bu şekilde ölmüş hücrelerinin yenilendiğini ve tanrısal bir ortamda dans ettiğini algılayabilir. Sıhhatler olsun.

METİN ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..