Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '15

 
Kategori
Kitap
 

Masal değil gerçek

Masal değil gerçek
 

Masal Değil Gerçek


MASAL DEĞİL GERÇEK

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve  Atatürk Öğrenci Yurdu’nda 1987-1991  yılları arasında arkadaş olduğumuz  Erzincanlı Hasan Akgül,yıllardır Maliye Müfettişi olarak   memlekete hizmet veren bir arkadaşımız.

Geçtiğimiz günlerde   “ Masal Değil Gerçek” adını verdiği 45 yaşında yazdığı  ilk kitabını bana  yollamış. Kitabı merak ve  dikkatle okudum.

Üniversite yıllarından beri dindar bir insan olarak bildiğimiz, tanıdığımız ve sevdiğimiz Hasan  Akgül’ün  kitabı da tabii ki dini konuda olacaktı.

Kitap  ölüm ve ölüm sonrası hayatı anlatan bir   çalışma.

Kitapta ölüm ve ahret üzerine ayetler ve hadisler geniş şekilde   ele alınarak, insanların  bir gün mutlaka öleceği ve  ölüm sonrası  hayata kendilerini hazırlamaları  isteniyor.Bu konuda   ayet ve hadislerin kesin  ölüm sonrası  hayatın var olduğunu belirttiklerini  anlattıktan sonra  yabancı bilim  adamlarının  Müslümanlığa olan hayranlıkları anlatılarak  Müslümanlığın  yabancıların da  dikkatini çekerek   eserlerinde bahsetmelerinin önemini anlatıyor eser.

Sonrasında Salih insanların   rüyalarının  da  gerçek olduğunu  yazar kendi başından geçenler ve arkadaşlarının başından   geçenler ile anlattıktan sonra ayet ve hadislerden sonra  Salih insanların rüyalarının  da bizlerin dikkate almamız gerektiğine vurgu yapıyor.Bu konuda  geniş örnekler veriyor.

Ölüme herkesin her an yakalanabileceklerini  de    belirten  yazar  bu konuda   trafik kazalarından her gün gazetelerde  okuduklarımızdan örnekler veriyor.

Kitapta bir okur olarak en dikkatimi çeken ve etkilenerek okuduğum  ve   en yakın arkadaşımın kendi ölümünü  hayal ederek    sanki canlı yaşıyormuş gibi anlatması ve  hayatta yaşadığı pişmanlıkları, dost zannettiğimiz  insanların  biz ölünce neler yaşadıklarını  da  hayal  ederek  anlatmış.

Nal sahibi, mülk sahibi,

Nerde  Bunun  ilk sahibi?

Malda yalan  mülk de yalan,

Gel  biraz da sen oyalan

Diyen Yunus  Emre’nin bu  sözünü   en güzel   örneklerini  gösteriyor ve   bizleri   mutlaka yaşayacağımız   ölüm sonrası hayat  ölüm sonrası hayat için hazırlanmamızı   gerçek bir dost olarak anlatıyor. Bunu da samimiyetle   yazıyor eserinde.

Hasan Akgül, 45 yaşında ilk kitabı yazdığını  ve edebi bir dil kullanma  iddiasında olmadığını da anlatarak sadece  ölüm sonrası hayatta  yaşayacaklarımıza dikkat  çekmek için bu kitabı yazdığını da anlatıyor.

Artıkel yayıncılıktan yayınlanan  bu kitabı okurların  üzerine   düşünerek  okumalarını tavsiye eden  Akgül, bir dost olarak  “Masal değil Gerçek”ile insanları uyarmak istediğini söylüyor. Kitabı  okuyunca bu dostlukta çok samimi olduğunu anlıyor  ve Hasan  Akgül’e  bu çabasından dolayı teşekkür ediyoruz  tüm insanlık adına       

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..