Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '15

     
    Kategori
    Sinema
     

    Masumiyet - Zeki Demirkubuz

    Masumiyet - Zeki Demirkubuz
     

    Masumiyet

    Bu hafta size favori filmlerimden birisiyle merhaba demek istiyorum. 'Masumiyet' 1997 yılında Zeki Demirkubuz yönetmenliğinde çekilen 110 dakikalık bir dram filmi. Filmin Başrollerini Haluk bilginer, Derya Alabora ve Güven Kıraç paylaşmaktadır. Filmin konusundan öte size neden bu filmi izlemeniz gerektiğini anlatmak istiyorum. Ne yazık ki eleştri denilince akla hep kötü yorumlar gelirken ben bu film için bu ön yargıyı kıracağım ve size filmin insanda bıraktığı izleri anlatacağım.

    Masumiyet aslında bize kimsenin masum olmadığı bir dünyada, masumca sevmeyi , sadece sevmeyi anlatan bir film. Sevginin ne kadar büyük ve tehlikeli olduğunu , sevginin de her zaman mutluluk getirmediğini hatta bazen insanın başına ne gelirse sevgiden geleceğini çok güzel özetleyen bir film. Filmin adı Masumiyet değil de Teslimiyet olmalıymış diyor insan. Sevgiye teslim olan insanlar. Sevgiden gözü körelmiş, yüreği kabuk bağlamış insanlar. İşte filmin bütün konusu bu özelliklere sahip 3 karakter arasında geçmektedir. Karakter demişken oyunculardan bahsetmemek elde değil. Filmin üç ana karakterini canlandıran üç büyük sanatçı . Bu filmde Haluk Bilginer'i izlerken sizde öyle bir etki yaratıyor ki sanki gerçekten Bekir diye biri varmış ve aslında o Haluk Bilginer'miş diyorsunuz. Koltuğunuzdan kalkıp filmin içine dalmamak için kendinizi tutuyorsunuz. Bekir'i yakalayıp 'sen ne biçim adamsın sen de hiç gurur yok mu bu kadar mı köreldin' demek istiyorsunuz. Aynı şeyi eminim ki Derya Alabora içinde söyleceksiniz. Derya Alabora'yı yani Uğuru izlerken hem nefret edecek hem de hayran kalacaksanız. Aşk için sevgi için yaptıklarını gördükçe nefret, bunca yaşadıklarına rağmen hala dimdik duruşunu , inatla sevgisinin peşinden koşusunu gördükçe de hayran kalacaksınız. Dedim ya başta filmin adı aslında Masumiyet değil de Teslimiyet olmalıymış diye , işte bu insanlar kaderlerine teslim olmuş insanlar. Kıramadıkları lanete bağlanan ve zamanla tek sahip olduklarının o lanet olduğunu anlayan insanlar...

    Filmi izlediğiniz sürece bu ikilemi yaşayacaksınız. Kimi zaman çok kızıp kimi zamansa hak verecekseniz. Zeki Demirkubuz , filmin düğümünü izleyenlere bırakmış. Kimin masum kimin suçlu olduğuna izledikten sonra siz karar vereceksiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 550
    Kayıt tarihi
    : 12.12.15
     
     

    Bir devlet üniversitesinde(ODTÜ) mühendislik öğrencisiyim. Film izlemek, onları yorumlamak ve oyu..