Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '12

 
Kategori
İnançlar
 

Masumiyetin efendisi

Masumiyetin efendisi
 

İslamiyet’e saldırmanın dayanılmaz alçaklığı

BATI İslamofobiyi yıllarıdır tartışıyor. Dünyadan bi haber yazar-çizer tayfası işi 11 Eylül saldırıları ile başta ABD olmak üzere İslam’a ve Müslümanlara karşı batı dünyasında İslam fobinin yükseldiğini yazdılar. Batı, düşünce hayatı dâhil asırlardır İslamiyet’e ve Müslümanlara saldırıyor.

Batı'nın Selman Rüşdi, Teslime Nesrin gibi isimlere verdiği desteği unutmayalım. Bugün bir Batı ülkesinde hiç kimse düşünce özgürlüğü diye Hz. İsa’ya hakaret edemez. Danimarka’da yaşanan Karikatür krizi 11 Eylül saldırılarından sonra Batı dünyasında salgın bir hastalık gibi büyüyen İslâm düşmanlığının geldiği noktayı göstermiştir.

Batı şimdide Fransa’da yeni karikatür saçmalığı ve ABD’de film krizi ile Müslümanlara asimetrik bir şekilde saldırmaktadır. Haçlı seferlerinin mimarı Papa İkinci Urbanus haçlı ordusuna seslenirken : “Gidin mukaddes beldeleri Müslümanların ellerinden kurtarın... Gidin ellerinizi kafir Müslümanların kanlarıyla yıkayın” diyordu. İngiltere Başbakanı “Demir Leydi” lakablı, Margaret Thaetcher’in açıklamaları henüz unutulmuş değil. İskoçya’da gerçekleştirilen NATO zirvesinde, Türkiye’nin de içinde bulunduğu toplantıda, açıkca “Yeni düşman renk yeşildir” ifadelerini kullanmıştı.

NATO eski Genel Sekreteri Willy Claes’in defalarca “komünizmin çöküşünden sonra en ciddi tehdit İslam’dır” Fransa’nın Sosyalist Başbakanı Alain Juppe’nin Bosna-Hersek Müslüman Katliamı sırasında “Ne yani, bırakalım da, Avrupa’nın ortasında bir İslam Devleti mi kurulsun” demişti. ABD Başkanı George W. Bush’un mürşidi olduğu bilinen ve 2000 yılındaki başkanlık yemini töreninde dinî âyini yöneten Protestan lider Franklin Graham da diyor ki: “İslam’ın tanrısı bizim tanrımızla aynı değil. O, Hıristiyan veya Yahudi-Hıristiyan itikadındaki tanrının oğlu değil. Başka bir tanrı ve ben onun (İslam’ın) çok şerli, şeytani bir din olduğunu düşünüyorum. Öyle harika, barışçı bir din olduğuna inanmıyorum’’1992 yılında, Samuel Huntington medeniyetler çatışması tezini gündeme getirdi. Huntington yeni tezinde medeniyetler arasında kırılma hatları, gelecekteki çatışmaların sınırlarını belirleyeceğini ve İslam medeniyetinin batı medeniyetine karşı en büyük tehdit olduğunu belirtti. Amerikalı düşünür Fransis Fukuyama 11 Eylül 2001 olaylarından bir ay sonra The Guardian gazetesine verdiği demeçte, batı modernitesini tehdit eden tek kültürel düzenin İslam olduğunu belirtti. Fukuyama bununla da yetinmedi ve Amerika’nın İslam ülkelerinin moderniteye karşı direnişini kırmak için askeri gücünden yararlanabileceğini söyledi. İsviçre’de camilerde minarelerin yasaklanması ve başörtüsü krizi, Almanya’da sünnet yasağı, Papa XVI. Benedikt, Regensburg Üniversitesi’nde yaptığı konuşma, Geert Wilders adlı Hollandalı aşırı sağcı parti başkanının yaptırdığı FİTNE filmi, Hollanda’da aykırı yönetmen-köşe yazarı, Theo van Gogh’un 2 Kasım 2004 tarihinde Fas kökenli Muhammed Bouyeri tarafından öldürülmesi ardından tüm ülkede Müslümanlara yapılan saldırılar. Avrupa medyasında İslam ve Müslümanlar hakkında olumsuz haberler görmek artık sıradan bir durum. Özellikle 11 Eylül saldırısıyla başlayan süreçte İslam, terörle anılmaya başlandı. Londra ve Madrid saldırılarının arından Batı’da her Müslüman potansiyel terörist olarak görüldü.

Georgetown Üniversitesi’nden John Esposito, Avrupa’da oluşan İslam karşıtlığında en büyük suçlulardan birinin medya olduğunu belirterek “Avrupa basını yabancı karşıtlığı ve İslamofobik yayınlar yapmaya devam ediyor. Attıkları başlıklar toplumda ilgi görünce ve tirajları artınca ‘kazan-kazan’ pozisyonu alıyorlar. En ciddi gazeteler bile basit bulvar gazetesi ağzıyla yayınlar yapıyor.” diyor. Orta İsveç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Klas Borell ise “Ne zaman medyada Müslümanlarla ilgili olumsuz haberler çıksa aynı dönemde İslamî kurum ve kuruluşlara yönelik saldırılar artıyor. Medya ile saldırılar arasında direkt bir bağlantı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle olumsuz haberler İslam karşıtı aşırı sağcı örgütlerin saldırılarını tetikliyor.” diyerek medyanın oynadığı olumsuz role dikkat çekiyor. Liste uzun..

Ya Müslümanlar ne yaptı?

Batı’da modern haçlı seferleri tüm hızıyla devam ederken başta Arap ülkeleri petrol zenginliğinin kavgasını yaparken BAHARA uyandılar. Bahar karakışlara döndü. Türkiye ise başını dizilerden, magazinden, futbolun büyülü dünyasından kaldıramadı. Zaten terör 30 yıldır Türkiye’nin başını kaldırmaması için yeterli oldu. Ve ben başta kendime soruyorum İslamiyet’i ve peygamberimizi dünyaya yeterince anlatabildik mi? Herkes kendi cihadını sorgulamalı..

Güngör Yavuzaslan

 
Toplam blog
: 16
: 400
Kayıt tarihi
: 27.06.12
 
 

1974 tarihinde Bartın’da dünyaya gelen Güngör Yavuzaslan ilk ve orta öğrenimini Bartın’da tamamla..