Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Matrix İle Milenyum Arasında Sıkışan İnsan

Matrix İle Milenyum Arasında Sıkışan İnsan
 

Yaklaşık 10-15 yıl önce 2000’li yıllarda uzay çağı gibi bir yaşam sürüleceği düşünülmekte ve hayal edilmekteydi.

İnsanların dış görünüşlerinde pek büyük değişiklik olmadı.

2000’li yılları sürdürdüğümüz şu günlerde nasıl bir yaşam’a sahibiz.

Öncelikle, gücümüzün maskotu olarak, göğü delmek istercesine yüksek binalar, gökdelenler inşa edilmeye başlandı. Bir süre sonra inşa edilen bu tek tük sözüm ona gökdelenler insanları tatmin etmedi. Öbekler halinde gökdelenlerin bulunduğu, korumalı, görünümü modern esin kaynağı ise eski çağlardan günümüze erişen yapıda ruhsuz siteler inşa edildi.

Arabalar enine ya da boyuna genişledi.

Çocuklarının kişilik sahibi olmasını isteyen aileler özellikle de anneler,bir yandan toplu taşıma araçlarında oturacakları yeri çocuklarına verip,kendileri ayakta giderken,diğer yandan çocuklarını,ilkokuldan itibaren ders aldırarak ya da dershaneye göndererek, gidecekleri üniversiteyi belirlemeye biraz daha ileri gittiğimizde ise evlenecekleri kişiden,yaşacakları hayata kadar kendileri seçip çocuklarının önüne altın tepsiyle koymaktan, daha sonra da yetiştirdikleri kişiliksiz kişilikli çocuklarıyla övünmekten büyük zevk almaktalar.

Sevgi, aşk’ı anlamak için gerçek bir sevgili bulmamıza gerek kalmadı bilgisayarımızın arama motoruna sevgi yazıp “ara” butonuna bastığımızda karşımıza çıkan web sayfasında sevgi ile bir sürü şarkı sözü,tanım ve benzerlerini bulabiliriz. Sadece girmek istediğimiz sitenin üstünü tıklamamız yeter. Bu da yeterli gelmiyorsa chat odalarından birine ücretli ya da ücretsiz kaydolup istediğimiz özelliklere sahip biriyle sanal aşk yaşamamız da mümkün. Ayrıca evlendirme büroları da hizmetimizde

İlerleyen yaşımız ya da sahip olduğumuz fazla kilolar için üzülmemize de gerek yok.Çünkü pek çok güzellik merkezi, estetik cerrahı, güzellik kremleri, iştah kesici haplar, diyet bantları piyasada emirlerimize hazır durumda.Oturduğumuz yerde, dinlenirken bile jimnastik yapabilme olanağına da sahibiz yeni çıkan ürünlerle. Bir tuş ya da bir telefon numarası kadar uzakta sahip olmak istediğimiz ürün.

Alışveriş yapmak,hediye almak gibi zaman isteyen şeylerde çok dert değil artık. Hipermarketlerin internet sitelerinden istediğimiz gibi alışveriş yapabilir. İstediğimiz ürünler için sanal kredi kartı ya da kredi kartı kullanarak ödeme yapabiliriz..

Elektrik,su,doğalgaz faturalarını ödemek ve benzeri işlemler için bankaya gitmememize de gerek yok.Çünkü interaktif bankacılık sistemi ile kolayca halledebiliriz.

Otobüs ya da uçak bileti almak için zaman harcamamıza da gerek yok yine internetten istediğimiz gün ve saat için yer ayırtabilir hatta bileti satın alabiliriz.

Aksiyon filmi seyretmek istediğimizde ise kanal kanal dolaşıp film aramamıza da gerek yok tv’de seyrettiğimiz haberler aksiyon filminin ta kendisi

Hüzünlü bir film seyretmek istiyorsak yine televizyonda herhangi bir kanalda gösterilen ruhsuz, acıların dizilerinden birini seçmemiz yeterli olur.

Gerçek sevgi barış,mutluluk ve benzeri olumlu duyguları içeren bir şeyler bulmak istersek o zaman tavan arasında ya da bodrum katında yorucu bir arama yapmamız gerekmekte.

Kısaca,matrix ile milenyum arasında bir yerlerde sıkışıp kalmışız.Hangisini seçeceğimiz ise bizim isteğimize bağlı …Seçim bizim

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..