Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Mavi bayraklı Ilıca Plajı'nda bakteri alarmı!

Mavi bayraklı Ilıca Plajı'nda bakteri alarmı!
 

Mavi bayraklı Ilıca Plajı


Çeşme'nin dünyaca ünlü, mavi bayraklı Ilıca Plajı'nın turkuaz renkli sularında bakteriye rastlanması herkesi şaşkına çevirdi. Çevre İl Müdürlüğü, Belediye Başkanı ve otelciler başta olmak üzere herkes bakterinin oluş nedeni konusunda farklı görüşler ortaya atıyor.

Çevre İl Müdürlüğü, deniz suyuna kanalizasyon karışma ihtimali üzerinde dururken; Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise farklı düşünüyor:

''O bölgede kanalizasyon falan yok. Balık dışkılarından kaynaklanan plantasyon patlaması olduğunu sanıyoruz.''

Başkan hedef olarak orkinos çiftliklerini gösteriyor.

Bu duruma en çok üzülen ve telaşlananlar ise otelciler. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, deniz suyundaki kirliliğin orkinos çiftliklerinden veya kanalizasyondan oluştuğunu belirterek şöyle konuştu:

''Bu kirlilik 45 gündür sürüyor. Hıfzısıhha'da yapılan analizlerde kirlilikle ilgili değerler yüksek çıktı. Sebebi ne olursa olsun turizmin gözbebeği Çeşme'nin dünyaca ünlü plajında kirlilik isemiyoruz. Eğer sorun önlenemezse turizm için tehlike çanları çalar.''

Mavi bayraklı Ilıca'dan alınarak Hıfzısıhha'ya gönderilen deniz suyunun analiz raporunda tehlikenin yüksek olduğu belirtiliyor. Raporda, ''Salmonella, bağırsak enfeksiyonları gibi birçok hastalığın nedeni olabilecek Koliform; böbrek ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilecek Streptokok gibi değerler normalin çok üzerinde çıktı. İçme ve Kullanma Suyu Yönetmeliği'ne göre 100 milimetrede 1000'in altında olması gereken Koliform, Fekal Koliform ve fekal Streptokok sayısı bu değerlerin üzerindedir, '' deniyor.

Bu işin şakası yok. Deniz suyundaki bakteri sorunu sadece Çeşme'yi değil hepimizi ilgilendirir. Hazır deniz sezonu kapanmışken tüm verileri biraraya getirerek bu illetten kurtulmak gerek. Kimseyi kırmadan incitmeden.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..