Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Müzik
 

Mayıs 2011 Türkiye ve Kıbrıs Konserlerimiz

Mayıs 2011 Türkiye ve Kıbrıs Konserlerimiz
 

Mayıs 2011 Türkiye konser turnesınden


Müzik Eğitimimizi anlatırken Paris'e gittiğimiz  zaman diliminde kalmıştık. Kaldığımız yerden devam etmeden önce bu yıl Mayıs ayındaki Türkiye, Kıbrıs konserlerimizden bahsetmek istiyorum.

2 Mayıs 2011 tarihli Newyork Carnegie Hall konserinin ardından Türkiye'ye gelen Burcu ve Eric'İ  5 Haziran 2011 tarihine kadar sürecek yoğun bir konser turnesi bekliyordu.10 Mayıs  İstanbul Caddebostan Kültür Merkezinde başlayan bu maraton sırası ile şu şekilde devam etti.

10 Mayıs Caddebostan Kültür Merkezi,14 Mayıs Düzce Üniversitesi Ulusal Tıp Kongresi, 16 Mayıs İzmir Ege Üniversitesi,17 Mayıs Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, 20 Mayıs Antalya Akdeniz Üniversitesi, 21 Mayıs İstanbul Halis Kurtça Kültür Merkezi, 24 Mayıs İzmir Ekonomi Üniversitesi, 25 Mayıs İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi, 28 Mayıs Antalya Kültür Merkezi Aspendos Sahnesı, 5 Haziran Kıbrıs Bellapais Festıvali

Bu yoğun fakat bir o kadar da zevkli  geçen turnenin ardından Burcu ve Eric cd çalışmaları icin stüdyoya girmek üzere hemen Şikago'ya döndüler.

Gelelim konser izlenimlerimize. Bütün bu konserlerde Burcu ile Eric'in yanında olduğum için bütün izlenimleri yakından takip ettim. Bu turne sırasında bir çok teknik aksaklıkla karşılaştık. Bütün bu aksaklıkları bir tarafa bırakırsak bu konserler içinde en zevkli geçenler Üniversite konserleri idi. Son 6 yıldır Burcu ve Eric Türkiyede bir çok şehirde birçok üniversitede konser verdiler. Bu konserlerde herhangi bir sponsorumuz yok. Bir çok firmaya başvurmamıza rağmen sponsor bulamadık.ama bu durum bizi yıldırmadı. Üniversite konserlerinin yurt içi ulaşım ve konaklama giderlerini, konser verilen Üniversiteler karşılıyor. Bunun dışında Burcu ve Eric konserlerden ilave bir ücret almıyorlar. Burcu ülkesinde verdiği Üniversite konserlerinden ücret almıyor ve bu olayı Ülkeme olan vefa borcumun bir  göstergesi olarak ifade ediyor. Arada Eric niye ben Türkiye'de hep bedava konser veriyorum diye soruyor ama bu sorunun cevabını alamayınca bir daha sormuyor. Gelelim Üniversite konserlerinin verdiği büyük onur ve zevke. Hergün bir başka şehre gitmek, o şehirde Üniversiteler tarafından büyük bir onurla karşılanmak, bir çok öğrenci ve öğretim üyesinin bulunduğu büyük salonlarda harika pianolarda konserler vermek, konserlerden sonra büyük bir coşku ile kutlanmak, ağırlanmak çok zevkli ve güzel. Gerçekten ülkemizin bir çok şehrinde bulunan Üniversiteler çok güzel konferans salonlarına ve harika pianolara sahipler. Tabii bu arada bunların olmadığı Üniversitelerimiz de var. Umarım en kısa zamanda o Üniversitelerimiz de salon ve piano sahibi olurlar ve Burcu ile Eric en kısa zamanda oralarda da konser verir. Ayrıca Burcu ve Eric özellikle Üniversite konserlerinde repertuar seçimlerinde şöyle bir sistem uyguluyorlar. Konserlerin birinci bölümü Klasik batı müziğinin hit olmuş eserlerinden seçiliyor. İkinci bölüm ise gidilen yörelerin yöresel müziklerinin keman ve piano için çok sesli uyarlamalarına ayrılıyor. Bu konserlerde yöresel türkülerin batı normlarına uyarlanmış  şeklini dinleyen izleyicinin coşkusunu yaşamak çok güzel. İşte bu güzel duygular Burcu ile Eric'i Türkiye'de daha çok Üniversitede konser vermeye yönlendiriyor. Son 6 senedir her sene gittikçe artan sayıda Üniversitede konser veren Burcu ile Eric'in Mayıs 2012 için planladıkları 10 Üniversite konseri. Şimdiden bu konserlerin çoğunun tarihi belli. Ben de şimdiden Mayıs 2012 nin hayalini yaşıyorum. Hergün bir başka şehirde, başka bir salonda ve müziğe susamiş gençlerimizle Burcu ve Eric'in yorumladıkları güzel ezgileri dinlemek harika olacak.

Burcu ve Eric ben bütün dinleyicilerin adına bize bu güzellikleri yaşattığınız için çok teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..