Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '22

 
Kategori
Müzik
 

Mayıs Güzellemeleri

İrem Derici, sözü ve müziği Bilal Sonses’e düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan yeni şarkısı “Ara Sıra” ile geçtiğimiz hafta dijital platformlardaki yerini aldı. Murat Joker yönetmenliğinde çekilen video klibinde de dans performansıyla göz dolduruyor. İrem'in şu zamana kadar yaptığı tüm işlerde beni hep heyecanlandırmıştır. Tek düze ilerlemeyen, yeni soundların peşinden koşan, video kliplerinde farklı neler yapabilirim diye çaba harcayan bir kadın vokal. Gerek şarkı seçimleri, saçı, makyajı, 'ara sıra' kıyafetleriyle kendi kalibresinde fark arttırmayı başarıyor.
 
İrem sürekli sosyal medyasında dinlediği yabancı şarkıları  paylaşıp liste haline getiriyor Dünya müziğini de sıkı takip eden bir isim. Hatta onun kafasında R&B albümü yapma gibi hayali var. Umarım bu hayali gerçekleşir de bizde nasipleniriz. Kısaca; İrem Derici'nin 'Ara Sıra'sı kendi diskografisinde sınırları zorlayan bir çalışmanın ürünü olmuş. 
 
 
 
Gökyüzü Çağırdı Aşkı
 
Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir diğer şarkı ise; Gülçin Ergül'ün en yenisi 'Gökyüzü Çağırdı Aşkı'. Sözü ve müziği Genco Ecer'e, düzenlemesi ise Metehan Köseoğlu’na ait olan şarkıyla tam on ikiden vuracak gibi. Bir önceki çalışması 'Birbirimize İyi Gelmiyoruz' başarısının ardından güçlü voltranı bırakmayan Ergül, 'Gökyüzü Çağırdı Aşkı'yla perçinliyor. Aşkını gökyüzüne uğurlayan bir sevgilinin duygularını ortaya çıkaran çalışmayla, Gülçin'in güçlü vokali ve Metehan Köseoğlu'nun avrupai düzenlemesiyle radyoların yüzünü güldürecek bir iş çıkmış ortaya. Bence Gülçin bu müzikal kimyayı asla bozmamalı, aynen bu yolla devam etmeli. Artık Gülçin'i ana akımda hep görmek istiyoruz, çünkü artık bunu haketti.
 
 
 
Serdar Ortaç'ın şarkıları 
 
1994 yılından bu yana Türk pop müziğine büyük hizmetler katan Serdar Ortaç, şarkılarını artık ünlü isimler söyleyerek bir tribute albümü haline getirildi. Bengü, Demet Akalın, Derya Uluğ, Ziynet Sali, Bora Duran, Ece Seçkin, Sakiler, Hande Ünsal, Mustafa Ceceli, Merve Özbey gibi isimler bir albümde buluştu. Albümün açılış şarkıları ise; Demet Akalın 'Bensiz Olsun', Derya Uluğ 'Hadi Çal' ve Sakiler 'Canıma Minnet'le oldu. 
 
Demet Akalın 'Bensiz Olsun'u seçerek iyi bir hamle yapmış, özellikle klibine de ayrı bayıldım. İşte tam olarak görmek istediğimiz ve özlediğimiz 2000'ler Demet Akalın imajıydı. Derya Uluğ 'Hadi Çal'la orijinalinden sapmadan, daha da modernize edilmiş bir aranjmanla Asil Gök şahane bir iş çıkarmış. Sakiler'in 'Canıma Minnet'i ise Sakiler'in tarzına uygun aranjmanıyla şimdiden dijital platformlarda kendine yer aramaya başladı bile. Albümün ikinci kısmı ise duyumlarıma göre Temmuz ayında yayınlanacakmış. Orada da güzel isimler ve şarkıları varmış.
 
 
 
Take It Or Leave It
 
Aleyna Tilki’nin her yaptığı her söylemi özellikle sosyal medyada mercek altına alınıp haftalarca incelenip konuşuluyor. Son çıkardığı İngilizce şarkı sonrası yine gelenek bozulmadı ve Aleyna üzerine tartışmalar yapılmaya başlandı. Kimileri şarkının 2000’li yılların başındaki sounda sahip olduğunu bu yüzden global müzik marketlerde çok fazla şansı olmadığını söyledi. Kimileri ise Aleyna’nın son şarkısının gayet yerinde bir karar olduğunu , izlenme rakamlarının yüksek olmasının başarılı olduğunun kanıtı olduğunu öne sürdü.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..