Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '22

 
Kategori
Müzik
 

Bu yaz bereketli geçecek

Pop camiasından ara ara güzel işlere dair haberler veriyor olsam da, ne yazık ki sektör genel olarak sessiz sakin durumda. Bu tarzın sevenleri, arka arkaya patlayan ve birbirini geçmek için delice yarışan pop şarkıları ve pop müzikteki o havayı özlediler farkındayım. Bu yaz itibariyle genel olarak bir hareketlilik olacağının sinyalleri yavaş yavaş verilmeye başlandı. Hadi bakalım, bitsin artık bu kasvetli, bir açılıp bir kapanan havalar..  Pusuda beklemeler; pop müziğe hız, heyecan, bereket gelsin. Isınan havalar ile beraber umarım pop camiası da hareketlenir. Özümüze dönme zamanı..
 
 
'Kulüp' şarkısı yeniden trendlerde
 
Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan olaylardan biri kuşkusuz Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan etmesi oldu. Trabzonspor taraftarları meydanlara döküldü ve coşkuyla karşılandı. Hemen arkasından başlayarak kutlamalarda tam bir parti havası döndü. Çalınan şarkılarda eğlenen taraftarlar Demet Akalın ve Ozan Doğulu iş birliğiyle yapılan 'Kulüp' şarkısıyla muhteşem bir atmosfer oluştu, senkronize bir şekilde şarkıya eşlik ediyorlar. Aslında uzun bir aradan sonra böyle kutlamalara hasret kalmışız, çünkü futbol maçları çok iyi bitmiyor, arka arkasına polemikler, kavgalar, hakaretler.. 'Kulüp' şarkısı dijital platformlarda ve sosyal medyada yeniden viral oldu. 
 
Trabzonspor'da yarın (14 Mayıs) Medicalpark Stadyumu'nda geniş kapsamlı bir şampiyonluk kutlaması yapılacak ve Demet Akalın'da sahne alacak. Bakalım kutlamalarda neler olacak açıkçası merakla beklemedeyim.
 
 
Yeni iş birliği
 
Funda Arar’ın Semicenk ile birlikte seslendirdiği 'Al Sevgilim' son günlerin en sürpriz şarkılarından biri oldu. Funda Arar'ın genç jenerasyondan Semicenk ile yaptığı bu iş birliği şimdiden dijital platformlarda ve Youtube'da ses getirmeyi başardı. 'Al Sevgilim'in müzik trend listelerinde üst sıralarda olması ve sosyal medyada şarkı ile ilgili çekilen videolar şarkının kısa sürede benimsendiğinin en büyük kanıtı. 
 
 
Mor ve Ötesi'nin büyük konseri
 
Mor ve Ötesi’nin bir yıl aradan sonra İstanbul'daki ilk konserini Beşiktaş İnönü Stadı'nda gerçekleştirecek olmasıydı. Bu büyük konser için 2019 yılından bu yana Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetimiyle görüşmelerini sürdüren grup nihayet beklenen tarihin 28 Mayıs 2022 olduğunu sevenlerine açıkladı. 
 
Ocak ayında son albümleri 'Sirenler'i yayınlayan Mor ve Ötesi, gerçekleşecek olan konserde tüm albümlerinden şarkılara yer vermeyi planlıyormuş. Mor Ve Ötesi hayranlarını heyecanlandıran konserin detayları ilerleyen günlerde açıklanacak. 
 
 
Gazapistan 
 
Can Bonomo yeni şarkısında hayatın sillesini yemelere doymamış ama her defasında dimdik ayakta kalmayı başarabilmişlerin marşını yazmış adeta. Yeni şarkısı 'Gazapistan' ile insanın içindeki isyan orkestrasını gayet iyi yöneten bir çalışma ile karşımıza çıkan Bonomo, ortak dertten muzdariplerin duygularına tercüman olmuş. 
 
Söz ve müziği Can Bonomo'ya, düzenlemesi ise Can Saban'a ait olan şarkı kademe kademe yükselen tansiyonu ile hayat içinde ne umduk ne bulduk diyenlerin hikayesini nokta atışı sözlerle anlatmış. 
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..