Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '20

 
Kategori
Blog
 

MB Akademisi…

Milliyet blog; içinde yazma dürtüsü olanların kendini deneyebileceği güzel bir "Blog" akademisidir. Yazmak, kendini ifade edebilmek veya bir olayı anlatırken insanlara kendilerini o olayın olduğu yerdeymiş hissini verecek cümleleri kurmak gerçekten ustalık ister.

Özen ve dikkat ister. Yazı yazmak kadar yorum yazmak ta manidar olmalı. Güzel cümleler ile okuduğunu anladığını ve anlayarak yorum yaptığını hikâyenin yazarına hissettirmeli insan.

Kurulan cümlelerde kırıldığını, kızdığını anlatırken bile incelik göstermeli. Geçişler o kadar naif olmalı ki, yazar yorumcusuna ne yazacağını şaşırmalı! İyi mi yazsam, kötü mü yazsam diye bir süre düşünmeli.

Hiç kimse karşısındakini küçük görmemeli. Özensiz ve dikkatsiz yazılan yazılar için övgü beklemeyin. Elbette eleştiri gelecektir. Ancak eleştirinin boyutu sizi bazen ürkütebilir. Şöyle diyebilirsiniz mesela kendinize. “Ben bu eleştiriyi hak edecek ne yaptım?”

Durun size söyleyeyim.

Yazar akıllı olmalı, dikkatli olmalı, hedefine giderken sağı solu kırıp dökmemeli!

Şayet yazar bunlara dikkat etmez ise tüm bunların faturasını bir gün toptan ödeyeceğini unutmamalı!

Efendim kalem elimizde “istediğimizi yazar istediğimizi söyleriz” mantığı ile hareket edip diğer insanların değerlerine atıp tutacak, hakaret edecek, küfür edecek, kötü yorumlar gelmesi için çanak tutacak ve sonra hiçbir şey olmamış gibi:

Hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye

Yaşamak dururken bu kavga ne diye

Dağlar oy oy yollar oy oy

Dağlar oy oy yollar oy oy

Kardeş oy oy

Yemezler kardeş yemezler…

Fütursuzca yazdıklarını sana bir gün ödetirler kardeş ödetirler!

MB Akademisi yazmak için güzel bir yer olabilir ama yazdıklarının ne anlama geldiğini ve gelecekte kurulma ihtimali olan dostlukların veya yakınlıkların önüne nasıl bir set oluşturacağını da iyi tasavvur etmek gerekir.

Tabi’ki yakınlaşma derdi olmayanlar istediği gibi atıp tutabilir ama eleştiriye açık olmak şartı ile kıvırmak yok!

Dost acı söyler (!)

Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..