Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '18

 
Kategori
Dünya
 

McKinsey Donumuzu Alabilir mi?

McKinsey Donumuzu Alabilir mi?
 

Maliye kontrolünü Amerikan McKinsey'e bırakıldı, chp lideri Kılıçdaroğlu Mart yerel seçimlerinde başarılı olabilmesi için İYİ Parti ve hdp ile ittifak peşinde..

Mhp lideri Bahçeli partisini adeta tasfiye edercesine akp ile ittifakını sürdürmeye devam ederken bir yandan da  devlet yönetiminde söz sahibi konumunda.

Mhp'yi anladık da chp'yi anlamakta zorlanıyorum.

İP ve hdp ile ittifak için hazırlık çalışmalarına başlayabilir miş chp!

Kılıçdaroğlu resmen chp'yi tasfiye etmek istiyor bu ittifak düşüncesiyle. "cumhurbaşkanı seçimlerinde neredeydin eey Kılıçdaroğlu' diye sormazlar mı adama?

Hdp tıpkı diğer partiler gibi ülkenin siyasi bir partisi olmakla beraber seçmenin hdp'ye bakışı ayan beyan ortadayken ve olası bir chp+hdp ittifakı chp'ye oy kazandırmak yerine oy kaybettireceğini bilerek yerel seçimlerde ittifak yapması durumunda chp'nin ivme kaybetmesi olası bir durumdur.

Gelelim İYİ Parti'ye..

İyi partinin sicilinde de kamuoyu önünde FETÖ yakıştırmasıyla ilişkilendirilmekte..

Genel seçimler olmuş olsaydı iki partinin oy toplamıyla chp'ye oy artışı sağlayabilirdi. Hatta chp iktidar bile olabilirdi. Ama bu bir yerel seçim azizim!

"Kılıçdaroğlu chp'yi tasfiye mi etmek istiyor yoksa?' demeden edemiyor insan.

Yahu sen bir chp'sin!

Ne işin var ittifakla mittifakla!

İttifakla uğraşacağına McKinsey'le uğraş!

Şikayetçi çocuklar gibi, 'Maliye kontrolünü Amerika'nın eline verdiler' demekle olmuyor. Bu iş ciddi iştir! Yarın hazine'nin içi McKinsy eliyle boşaltılırsa birinci sorumlusu iktidar olacaksa ikincisi anamuhalefet partisi olacaktır.

Bugün maliye kontrolünü eline alan, yarın Türk lirasının geçerliliğini noktalayarak Amerikan dolarını yürürlüğe koymayacağı ne mağlum?

Var mı bir garantimiz?

Yok!

O halde bu çok önemli işin takipçisi sen olmalısın Kılıçdaroğlu.

Yok efendim dolar dünya piyasasında egemenliğini yitirmek üzereymiş, yok efendim kendi para birimimizle işimize bakacakmışız, yok efendim doğu blok'uyla birlikte yeni bir para birimi oluşturabilecekmişiz.

Geçiniz..

Hatta kırmızı ışığa rağmen geçiniz..

Ülkede neyimiz var neyimiz yok elden gitmeden şu McKinsey meselesine ciddi şekilde önemseyerek takipçisi olmalıyız ülke bireyleri olarak..

Bir çok şeye belki 'evet' ama dükkanın kasası çok önem arz etmektedir. Emanet edilecek kişi veya kişiler bellidir. Bir kardeşinize teslim edersiniz bir de eşinize varsa ortağınıza..

McKinsey kim?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..