Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Medula sistemi kaldırıldı

Medula sistemi nedeni ile hem eczacılar, hem de hastalar strese giriyordu. Eczahaneye gidip bir ilaç sorduğunuzda, “biz bakalım bulalalım size gönderelim” diyorlardı. Bekle ilaç gelecek. Çünki sık, sık medula sistemi çöküyor, hastalar ilaçsız kalıyordu. Medula GSS (Genel Sağlık Sigortası) ile hastaneler ara­sında –fatura bilgisini elektronik o­larak topla­mak –geri ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemin adıdır. Genel Sağlık Sigortası (GSS) Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumları ol­an Emekli Sandığı, Bağkur, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Yeşilkart'ı , TSK personelini tek bir ça­tı altında, GSS çatısı altında topla­mayı hedeflemiştir. Medula bu çalışmanın bilişim ayağı­dır. Devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, diyaliz merkezleri ve da­ha bir çok sağlık kuruluşunun verdikleri hizmet, kullandıkları tıbbi malzeme ve ilaçların bede­linin geri ödeme kurumu tarafından ödenmesi için GSS Medula web servislerini kullanmaları gerekmek­tedir. Bu sistem bir sürü karışıklığa neden oldu. Bu sistemim kalkması ile umarım karışıklıklar giderilir. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ

Eczacıların, çalışmadığı için sık sık tepki gösterdiği, eczanelerde kullanılan ve “reçete onay sistemi” adı verilen “Medula Provizyon Sistemi” kaldırıldı.

Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Uygulanan Medula Sistemi Hakkında Tebliğ’in Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, eczacılardan büyük tepki gören Medula Sistemi kaldırıldı. Medula’da sürekli ve uzun süreli arızalar nedeniyle sistemden onay alamayan eczacılar, hastaların ilaçlarını temin edemiyor, hastalar da ilaçlarını alabilmek için saatlerce eczanelerde beklemek zorunda kalıyordu.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..