Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Ali Aydınlar’a ithafen

Mehmet Ali Aydınlar’a ithafen
 

Malumunuz Mehmet Ali Aydınlar’ın TFF başkanlığına seçildiği dönemin hemen ardından birileri uzun süredir üzerinde çalıştıkları ‘bomba’yı paketleyip kendisinin kucağına bıraktılar. O ‘bomba’ çok dolaştı kucaktan kucağa. Ne pimini çeken oldu, ne de etkisiz hale getiren.

Mehmet Ali Aydınlar her ne kadar kabul etmek istemesede bireysel ve kurumsal olarak bu süreci iyi yönetemedi. Kendisine ve kurumuna en başından bir çizgi belirleyip o doğrultudan sapmadan yürüyemedi. Söylemiyle eylemi birbirini tutmadı. Tutarsızlığını kişiler ve kulüplerle laf kavgasına girerek gizlemeye çalıştı, bulunduğu yerin mesafesini koruyamadı. Şimdi istifa edeceğim diyor ama hala suyu yoklama çabasında, hala polemik yaratmakta.

Bakalım ne söylüyor Mehmet Ali bey?

Büyük ihtimalle bırakıyorum. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Dürüst değiller. Ben bundan böyle nasıl iş yapacağım? Her gün ortalığı geriyorlar.

Vaktiyle Fenerbahçe’yi tek gergin olarak gösteren TFF Başkanı şimdi kendisi dem vuruyor gerginlikten. Onca kararından çark ettikten sonra başkalarının dürüstlüğünü sorguluyor.

Madem biliyorsun dürüst değiller karar verme yekin var, kullan. Her şeyi herkese danışmak zorunda değilsin. Basiretsizsin suçu başkasında arıyorsun. Kıyamadın yayın gelirlerinden kaybedeceğin paralara. Çıkar ilişkileri elini kolunu bağladı. Hem bulguru hem pirinci kurtarayım dedin olmadı. Şimdi gider ayak yine Fenerbahçe’ye, Fenerbahçeliye saldırıyorsun. Diyorsun ki;

Fenerbahçelilik yapmıyorlar. Bunlar Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar.

Mehmet Ali Aydınlar’ın açıklamalarının en ilginç kısımı ise şu söyledikleri;

En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz; benim Fenerbahçeliliğimi tartışıyorlar. Siz kimsiniz? Ne zamandır Fenerbahçelisiniz? Kulübe bugüne kadar ne hizmet etmişsiniz? Benim yaptıklarımla karşılaştırın öncelikle. Şu anda tarafsız başkan olarak görev yapıyorum ama geçmişimde Fenerbahçe için yaptıklarımın onda birini onların hiçbirisi yapmayı hayal bile edemedi. İnsaf…

Bu açıklamada işe yarar birtek kelime var o da insaf. Hakikaten insaf. Madem siz algılayamadınız TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar o zaman ben kim olduğumuzu açayım…

Biz Fenerbahçe için yıllarca gecesini gündüzüne katarak durmadan çalışan, masa başında planlanan kirli bir oyun yüzünden aylarca hapis yatan başkanız, yöneticileriz. Sahada alın teri akıtıp, dişe diş mücadele ederek şampiyon olduktan sonra hakları gasp edilen, üzerine leke sürülmeye çalışılan sarı lacivert çubuklunun temiz kaması için savaşan futbolcularız. Fenerbahçe sevgisiyle tribünleri dolduran, kulüp maddi sıkıntıya girmesin diye cebindeki son kuruşla Fenerium’dan alışveriş yapan taraftarız. Herkes birlik olup saldırdığında, yıkmaya, yok etmeye çalıştığında tüm darbelere aşkla göğüsünü siper eden, sokaklara dökülen Fenerbahçelileriz biz!

Peki ya siz kimsiniz Mehmet Ali Aydınlar?

Bizler Fenerbahçe yargısız infaz edilmesin diye mücadele ederken yoktunuz yanımızda. Tek arzumuzun adaletli bir şekilde yargılanmak olduğunu haykırdığımızda duymazdan geldiniz sesimizi.

Daha yargılama bile başlamadan Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkını gasp edip ‘Türk Futbolu için yaptım’ dediniz ama Trabzonspor’u ve Beşiktaş’ı men etmediniz avrupa kupalarından. Onlar da ‘şike’ soruştumasının şüphelileri değil mi? Türk takımı değil mi onlar da Mehmet Ali Bey?

Hatırlayın, “Demek ki bizi suçlu biliyorsunuz, madem öyle küme düşürün” demedik mi size?  O zaman da sıkıya gelemediniz. Fenerbahçe’nin haklılığını biliyordunuz, tazminat öderim, yayın geliri kaybederim endişesinden karar almadınız.

Esasında her şeyden önce 3 Temmuz sabahı yapmanız gereken, “Fenerbahçe ‘şike’ soruşturmasının şüphelilerinden biridir. Ben de bir Fenerbahçeli olarak artık taraf olmuş durumdayım. Bu şartlar altında TFF Başkanlığı yapmayı doğru görmüyorum” demek ve istifa etmekti ama onu da yapamadınız. Siz gerçek bir Fenerbahçeli olamadınız.

Şimdi ‘artık yeter’ demişsiniz. İstifa edecekmişsiniz… Ediniz yerinde olur. Türk futbolu sizi hiç aramaz. Fenerbahçeli zaten aramıyor.

Gökhan Emre Derinsu

http://agresifkarinca.com/?p=973

Agresif Karınca - Twitter

Agresif Karınca - Facebook

 
Toplam blog
: 3
: 402
Kayıt tarihi
: 28.09.11
 
 

Fenerbahçe taraftarı, Bağımsız gazeteci ve Belgesel Film Yapımcısı, Aynı zamanda Agresif ..