Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Mehmet Kapçak'ın "Görsel Sanat Eğitimi Projesi" Ankara TBMM Kültür Evi'nde

Mehmet Kapçak'ın "Görsel Sanat Eğitimi Projesi" Ankara TBMM Kültür Evi'nde
 

Mehmet Kapçak’ın "Görsel Sanatlar Eğitimi Projesi" Diyarbakır'dan sonra Ankara'da

İlk sergisi 07-11 Mart 2011 tarihlerinde Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve hedef kitlesi “Eğitim Fakültelerinin Görsel Sanatlar Bölümü Öğrencileri ile Sanat Eğitimcileri Olan Proje”nin ikinci sergisi, Ankara TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde.

"Renkler de siyah, beyaz ve gri tonlara denk değerlere sahiptirler.” adlı Projenin amacı, “Üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri’nin Görsel sanatlar Bölümü’nün öğretmen adayları ile güzel sanatlar eğitimi alan görsel sanatçı adaylarının ; renklerin siyah, beyaz ve gri tonlara denk değerlere sahip olduklarının farkına vardırmaktır.

Projede yer alan ürünler Mehmet Kapçak’ın özgün görsel çalışmalarından oluşuyor. Orijinal çalışma, orijinal çalışmadan kurgulanmış renklerin kontrastlarını içeren çalışma ile aynı orijinalden siyah, beyaz ve gri tonlarına denk düşen çalışma aynı karede bir arada sunuluyor.

07 Mart ile 11 Mart 2011 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel sanatlar Galerisi'nde sergilenen çalışmalar izleyicilerin ilgi odağı haline geldi. Beş günde yaklaşık "İki bin beşyüz " kişinin gezdiği sergi ikinci durağı olan Ankara TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde izleyici ile buluşuyor.

Diyarbakır'da amacına ulaşan projenin Ankara'da da amacına ulaşacağı ile ilgili umutvarız. Daha çok kişinin izleyici olarak gezeceği inancıyla ülke genelinde sergilenmesi; amaca ulaşmayla doğru orantılıdır.

Sergiye Ankara'daki tüm sanat eğitimci ve sanat eğitimi almakta olan öğrenciler ile görsel sanatlara ilgi duyan tüm sanatseverler bekleniyor.

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..