Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '08

 
Kategori
Ankara
 

Melih Gökçek'le Ankara halkı ciddi boyutta tehlikede

Melih Gökçek'le Ankara halkı ciddi boyutta tehlikede
 

Bir an önce Ankara’nın Melih Gökçek’ten kurtulması gerekiyor. Zira Melih Gökçek, uslubu, tavrı, konuşma stili, hakaretleri, alaycı tarzı ile Türkiye’nin Başkenti’ni yöneten ve yönetecek bir Belediye Başkanı olmaktan çok uzak. Bu seviye Ankara’ya hiç yakışmıyor.

Melih Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı düelloda başkente yakışan bir belediye başkanı olmadığını bir kez daha kanıtladı.

Düelloyu Melih Gökçek kazanmadı, eğer bir kazanım varsa “kabadayılık” kazandı. Bu laf cambazlığından çok daha öte bir durum. Belli ki Melih Gökçek’in sinirleri bir hayli yıpranmış, tartışma adabını iyiden iyiye yitirmiş, sadece kavgaya odaklı bir ruh hali içinde.

Malih Gökçek, bu akşamki düelloda “Faşizm ikili ilişkilerde başlar” sözünün en güzel örneği oldu. Gerek Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekse Uğur Dündar’a öfkelenerek, ağır hakaret ve ithamlarda bulunarak, tartışma adabının dışına çıkarak doğalgaz rezaletini ve soygunculuğunu örtbas etmeye çalıştı. Daha konuşmaya başlarken mahallenin kabadayısı havası ile “şerefsizlik” demagojisi yapmaya başladı. Her zamanki Melih Gökçek tarzı. Farklı bir durum olmasını da beklemiyordum. Suçluluğunu şiddetle örtmeye çalışan bir ruh yapısı modeli.

Bilen bir insanın şiddet gösterisine, bağırıp çağırmaya ne ihtiyacı olabilir ki? Bilgili ve kendine güveni olan insandan bildiğini en anlaşılabilir tarzda izah etmesi ve kendini savunması beklenir.

Melih Gökçek yıllardır Ankara halkının sırtından geçinerek belediyeyi rant kapısı yapmıştır. Bu sadece doğal gaz konusunda değil, diğer tüm kent hizmetleri konusunda da böyledir. Ankara’da yandaş firmalar ihya olmuş, kontrolsüz, denetimsiz, keyfi ihalelerle talan üstüne talan eklenmiştir. Bunların hepsi bilinen şeyler ancak gelin görün ki halk, kimi zaman işte bu korkutma uslubu ile sindirilerek, çoğu zaman da yardımlarla kandırılarak resmen oylarına haciz konulmuştur.

Ankaralı’nın en acil görevi eğer ki yeniden aday gösterilirse, 2009 yerel seçimlerinde Melih Gökçek’i göndermek olmalıdır. Melih Gökçek’ten Ankara’ya artık sağlıklı, dürüst, düzgün bir belediyecilik beklenemez.

Tüm yolsuzluklar, soygunlar bir yana sadece şu kabadayı uslubu için bile Ankara halkı Melih Gökçek’ten kurtulmalıdır.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..