Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Asimetrisi

Meme Asimetrisi

Meme asimetrisi iki memenin bir birinden farklı olmasıdır. Bu kişiye özel bir sorun değildir ve kadınların %90’nın da meme asimetrisi bulunmaktadır. Bu sadece meme ile alakalı bir durum değildir. Vücudumuz da çift bulunan tüm organlarımız için geçerlidir. Hatta yüz asimetrisi dediğimiz anne karnında yüzün bir tarafın diğer tarafına göre daha az gelişmesi veya daha fazla gelişmesi yüz asimetrisine neden olabilir. Elbette bu durum iç organlarımız için dahi geçerlidir ve iç organlarımızı görebilseydik asimetri problemleri daha net görülebilirdir.

Meme asimetrisi sağ memenin sol memeye göre daha küçük olması, veya sol memenin sağ memeye göre daha sarkık olması ya da meme başının bir birinden farklı olmasıdır. Hormonel sorunlar veya genetik problemler sebebi ile görülebilirler. Bu sorunlar hastanın meme yapısı, asimetri sorunu, hastanın istek ve taleplerine göre değişmektedir. Ne yapılabilir bu sorun için derseniz yağ enjeksiyonu, dolgu yapılabilir. Hastanın bir memesi küçük ise bir memeye protez yerleştirilebilir. Bir meme diğerine göre çok sarkık ise meme dikleştirme ve toparlama ameliyatı ile sorunalar çözülebilir. Ancak bu sizin %100 simetri sorununuzu çözer diyemeyiz bu hiçbir ameliyat ile mümkün değildir. Ancak eski haline göre çok çok harika ve yüzünüzü güldüren sonuçların alındığını söylemek mümkündür.

Meme Estetiği Emzirme

Tabi ki genç ve ileri yaşta olan hastaların meme estetiği yaptırma istekleri öz güvenlerini ve yaşam kalitesini son derece olumlu etkilemektedir. Meme kadınlar için son derece önemlidir ve giydiği kıyafetten, hareket özgürlüğünden, arkadaş çevrisinden aldığı kötü lakap veya sakalardan dolayı psikolojik olarak da sorun yaşamalarına neden olabilmektedir. Meme estetiği ameliyatını gelişimini tamamlamış 18 yaşını doldurmuş ciddi sağlık sorunu olmayan tüm hastalara yapılabilir. Özellikle anne olmak isteyen kadınların merak ettiği bir diğer sorun ise emzirme sürecidir. Meme estetiği ameliyatına ve kullanılacak tekniğe göre değişmektedir. Ancak süt bezlerine ve süt kanallarına meme estetiğinde zarar verilmez. Bu konuda doktor seçimi çok önemlidir ve doğru doktor seçimi ameliyattan sonra estetik olarak güzel bir meme yapısı sağlarken memenin fonksiyonel olarak düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Ameliyattan sonra anne olmak isteyen hastalarımızın emzirme süreçlerinde herhangi bir sorun yaşamayacaklarını söylemek mümkündür.

Meme Estetiği Fiyat

Meme estetiği ameliyatlarında kesin fiyat bilgisi hastayı muayene etmeden vermek mümkün değildir. Bir çok meme estetiği ameliyatı bulunmaktadır. Meme büyültme, meme dikleştirme, meme toparlama, memeye yağ enjeksiyonu, meme dolgusu, meme küçültme, meme asimetrisi ameliyatı gibi bu yüzden muayene bulguları son derece önemlidir. Ancak şunu söylemek mümkündür… Meme estetiği fiyatını etkileyen faktörler Doktor seçimi, hastane, kullanılan teknik ve malzeme, verilen hizmet, yapılan estetik müdahale  olarak sıralayabiliriz.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-buyutme-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..