Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Memelerde asimetrik denge nasıl olmalı

Memelerde asimetrik denge nasıl olmalı
 

Meme asimetrisi kadınların aslında birçoğunda görünen meme lerde dengesiz büyüme veya dengesiz gelişme şeklinde tanımlayabiliriz. Meme Asimetrisi ameliyatları çok çeşitli olup kişiden kişiye metotlar değişiklik gösterebilir.

Meme Asimetrisi sorunu olan kadın psikolojik olarak eksiklik veya hastada mutsuzluk oluşturabilir. Bu durum normal ve doğal karşılanmalıdır. Çünkü meme kadının dişiliğini simgeleyen en önemli organlardır. Bazı doktorlar dişilik tabirini kabul etmese de, sekonder sex karakteri olan bir objedir. Bu yüzden kadınlar için önem taşır. 

Meme Asimetrisi kadınlar da bazı memelerin diğerinden küçük olması bazılarının hiç olmaması bazısının aşırı büyük olması gibi değişik durumlar olabilir. Her durum için ayrı tedaviler vardır. Bunlar bir estetik ve plastik cerrahi muayenesi sonucunda belirlenen işlemlerdir. Hastaya ne yapılacağı bu muayene sonrasında belirlenir. Kişiye ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası durumlar gösterilir. Böylece hasta ne ile karşılaşacağını bilmektedir. 

Meme Asimetrisi çoğu kadında olsa da bazı kadınlar için önemsiz bir durumdur. Bazıları bu durumu sorun etmez. Bu tamamen kişinin tercihidir. Bu ameliyatı olmayan bir hasta bir rahatsızlığa neden olmaz veya zorunlu bir ameliyat değildir.

Yalnız bir memenin büyük olması o bölgede sırt ağrılarına duruş bozukluklarına neden olabilir. Ayrıca elbise seçimlerinde de kadınları zorlayabilir. Sağlık açısından ise, sadece pisikolojik olarak insana negatif etkisi olacaktır.Kişi bu durumundan mutsuzluk duyabilir. Fakat her ne olursa olsun bu ameliyat zorunlu bir işlem değildir.

 

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..