Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '10

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Memleket isterim

Memleket isterim
 

Karadeniz


Yeşili en çok memleketimde severim ben. Sabahları uyandığımda çamlarla çevrili bahçeye açarım gözlerimi, ve en çok da memleket isterim şiirini burada anarım. Buradaki güzelliği görünce , Taşlaşan şehirler gelir aklıma yeşilin, mavinin olmadığı, gri binalara teslim şehirler geçer aklımdan. Unutmak isterim onları. İsterim ki Karadeniz de yaşamak, burada soluklanmak. İsterim ki burada maviye teslim olmak; yeşilin bütün tonlarını burada gözlemlemek. Kocaman kocaman yağan dolu parçacıklarının altında olmak; şarkılar söylemek ve iliklerine işleyene kadar yağmurda ıslanmak. Yaprakların sesinden duymak; yağmurun sesini. Şehire inat arabaların gürültüsünü saatte bir duymak. Yağmurdan kaçan birkaç kişi görmek; sadece. Ayaklarını balkona uzatıp çay içmek; doğaya karşı.

İçinde kaybolmak ve üzerinde yürümek Sis'in. Islık çalarak haberleşmek.


O yüzden en çok burada olsun isterim sevdiğim, burada onunla yaşamanın , yaşlanmanın hayalini kurmayı. Memleketimde yaşlanmak sevgilimle.


***
Horon burada daha bir coşkulu oynanır, şenliklerdeki samimiyeti, kalabalığı severim. İnsanların en çok çıkarsız samimiyetini seviyorum burada. Memleket sevdası mı bu; yoksa doğaya olan hasret mi; bilmiyorum. Güneş yükselirken yüreği çocuk ama yetişkin sevdamın peşine düşmeyi seviyorum .
 
Toplam blog
: 125
: 885
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

Tıbbi sekreterim aynı zamanda edebiyatla meşgulüm ..