Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '15

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Memur emeklilerine üvey evlat muamelesi! Memur emeklilerine seyyanen zam yok!

Memur emeklilerine üvey evlat muamelesi! Memur emeklilerine seyyanen zam yok!
 

Tüm emeklilere aylık 100 er lire seyyanen zam ile yıllık 1.200 lira zam verileceği seçim öncesi, AKP’nin emeklilere verdiği bir çay kaşığı baldı!..

Oysa CHP her emekliye yıllık iki maaş ikramiye vermeyi vaat etmişti. Biz emekliler, 1200 liralık yıllık artış, iki maaştan daha iyidir diyerek, oyları toplu olarak iktidar partisine verip 4. kere iktidara getirdik.

Sonuç mu?

AKP biz emeklileri yine kandırdı ve emeklileri ayrıştırıp, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, ocak ayında yapılacak zamma ilaveten ayda 100 TL daha seyyanen ödeme yapılmasına karar verip, memur emeklilerine dirseği gösterdi!..

AKP Eskişehir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi Emine Nur Günay, söz konusu ödemenin yapılmasına ilişkin önerge hazırladı. Önerge Gelir Vergisi, KDV ve bazı kanunlardaki uygulama sürelerini uzatan yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerine dağıtıldı.

AKP’li Günay, önergeyi komisyona sundu ve önerge kabul edilerek, komisyondan geçti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, 2016 yılının ocak ayında yapılacak  zamma ilaveten ayda 100 TL daha seyyanen ödeme yapılacak.

Memur emeklileri mi?

Canım onlar toplu olarak AKP’ye oy vermedikleri için onlara yapılacak seyyanen zam, bir başka bahara kaldı!

Gördüğünüz gibi, her emekli için verilen söz, kısa sürede değiştirilip, SSK ve Bağ-Kur emeklisine dönüştü.

Memur emeklileri zaten daha önce birkaç kez malum sendikanın imzaladığı sözleşme nedeniyle kazık yemişti. Bir kazık da enflasyon farkından yiyeceğini daha önceki bir yazımda belirtmiştim. Orada; 5 milyona yakın memur ve emeklisinin enflasyon farkında 1.87 düşüş olacağını, bunun imzalanan toplu sözleşmede sonradan eklenen bir madde nedeniyle alındığını söylemiştim.

Gördüğünüz gibi memur emeklilerinden 1 çay kaşığı bal bile esirgenip, yandaşlara kaşık kaşık bal yedirilmeye devam ediyor!.. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..