Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Menapoza ve Menstrual ağrılara birebir 3 mucizevi Egzersiz

Menapoza ve Menstrual ağrılara birebir 3 mucizevi Egzersiz
 

Menopoz ve menstrual ağrılar, bayanların içinden geçtikleri  doğal fakat bir o kadar da zorlu süreçlerdir.

Ancak evrende hiç bir sorun yoktur ki çaresi bulunmasın. Ben bu sorunların içinde yaşam kalitesinin düşmesine seyirci kalmak  istemeyen bayanlara 3 harika egzersiz önereceğim. Bu hareketler sadece bayanlara özgü değil. Erkeklerin de bu 3 hareketi her sabah yapmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bel kaslarımızı esneterek güçlendirdiği gibi neredeyse tüm bedenimizin esnekliğini artırarak ileri ki yaşlarda oluşabilecek eklem rahatsızlıklarını da önler.

Fakat özellikle bayanların hiç sağlık sorunları olmasa da,  her sabah bu hareketleri yapmasını son derece faydalı buluyorum.

İlk hareketimiz, yere uzanıyoruz. Tüm beden yere yapışık halde, bacaklarımızı kendimize doğru çekiyoruz ve iki ayağımızın üzerinde göğüs hizasından itibaren bedenimizi aşağı ve yukarı esnetebildiğimiz kadar esnetiyoruz. Bu hareketi yaparken ellerimizle yerden destek alıyoruz.

İlk başlayanlar için bu hareket sadece 5 kez yeterli. Eğer alışık isek, 12 defa yapmamızda fayda var.

İkinci hareket,yerde boydan boya uzanıyoruz. Kollarımız bedenimizin yanında, bacaklarımızı bükmeden ktam dik oluncaya kadar kaldırıyoruz. Bunu yaparken aynı anda eş zamanlı olarak başımızı da kaldırıyoruz. Yani baş ve bacaklar sanki birbirine değmek istercesine aynı anda kalkıyor.

Bu ilk defa yapanlar için oldukça zorlayıcıdır. Genelde erkekler bu harekette bayanlardan daha fazla zorlanırlar. Çünkü bayan kasları erkeklere oranla daha esnek bir yapıdadır.

Bunu da ilk başlayanlar 5, alışık olanlar 12 kez yapabilir.

Üçüncü ve son hareket,  bacaklar gergin bir vaziyette yerde oturuyoruz. Bedenimiz yere dik olarak ayaklarımız ve ellerimiz üzerinde bedenimizi yukarı çekerken başımızı arkaya atıyoruz. Yani yere köprü kurar gibi bir durum alıyoruz. Tüm göğüs ve baldırlarımıza kadar olan kaslarımız esniyor.

Yine aynı şekilde,  yeni başlayanlar 5, alışık olanlar 12 tekrar yapabilir.

Her sabah yapılan ve sadece 15 dakikanızı alacak olan bu hareketler, hem sizi yeni güne zinde başlatacak hem de kaliteli bir yaşamı önünüze serecek.

 

Bilinçaltı Theta Terapi Uzmanı

http://yesilpinar333.blogspot.com

yesilpinar24@yahoo.com

 
Toplam blog
: 194
: 1340
Kayıt tarihi
: 15.05.16
 
 

Yazar/Theta Master Eğitmen Sahip olduğu sertifikalar: _Theta Master/EFT Master/Healig Codes Maste..