- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mercimek çorbası
Şifalı bir çorba içmek istiyorsak içine tavuk suyu ve bolca faydalı baharatlar koymalıyız. Mercimek çorbasının protein ve şifa değerini artırmak için ayrıca bulgur ve tereyağı da koyabiliriz. Bu kadar bol baharatlı ve kaliteli yağlar içeren bir çorbayı ancak evinizde yapıp içebilirsiniz. Bu çorbayı yaparken acı biber salçası kullandım ama acıya hassasiyeti olanlar tatlı biber salçası ve tatlı kırmızı pul biber kullanabilirler
Malzemeler:
1 orta boy su bardağı kırmızı mercimek(Çorbayı daha bol yapmak isteyenler yarım bardak daha mercimek ilave edebilirler)
Yarım su bardağı kalın bulgur (mercimek miktarını artırırsanız 2/3 su bardağı bulgur)
1 su bardağı domates sosu (yoksa 1 çorba kaşığı domates salçası)
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı iri tuz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber, kekik, kuru nane
1 çay kaşığı zerdeçal, zencefil, karabiber, köri, kimyon
2 su bardağı tavuk suyu ve su (çorba kıvamını kendinize göre ayarlamak için su miktarında oynama yapabilirsiniz.)
Yapılışı:
Ayıklanmış mercimek ve bulguru tel süzgüde bol su ile yıkayarak tozunu akıtın. Küçük olmayan bir tencereye suda eritilmiş salçayı, domates sosunu, tuzu, baharatları koyarak az su ilavesiyle karıştırın ve hafifçe kavurun, Üzerine suyu ve sıcak tavuk suyunu dökün ve su kaynadıktan sonra içine zeytinyağı ve tereyağını ilave edin daha sonra yıkanmış mercimeklerle, bulgurları ekleyin.
Ocağı kısın ve tencerenin ağzına yarım kapatılmış kapak koyun ve ara sıra çorbayı karıştırarak malzemelerin pişmesini bekleyin. Mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayınca ocağı kapatın ve el blendırı ile mercimek ve bulgurları parçalayın. Bu işlemle çorbanız daha lezzetli olacaktır. Çorbanız biraz dinlenince servis yapın.
Afiyet olsun.