Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Merhaba desen ümit vermiş oluyorsun, bazı kızlarla arkadaşlık zor

Merhaba desen ümit vermiş oluyorsun, bazı kızlarla arkadaşlık zor
 

Genç bir kız ile erkeğin arkadaşlığı zor. Sanki arkadaş olunca evlenmek zorundalar. O yüzden erkekler kızlara yanaşamıyorlar. Hani o da olabilir, evleniriz belki; önce bir arkadaş olalım, birbirimizi tanıyalım…

Yok; tanıştık konuştuk demek ki evleneceğiz… Evlenmek için konuştuk zaten… Hatta taşra ya da ev kızı veya bu kafadaki kızlar evlenmek için tanışıyorlar ve kimle konuşmuşlarsa onunla evleneceklerini düşünüyorlar.

Ama erkekler böyle değil. Belki evlilik de olabilir ama daha çok arkadaşlık yapmak istiyorlar; yani zaten mantıklı olan da bu. Erkek değil mi boyu devrilsin, laf aramızda kızlardan yararlanmak isteyen de var ama kızların düşüncesi bir âlem.

Kızlar için tanışma evlilik amaçlı. Evleneceğimiz belli olsun sonra istediğin kadar gezeriz. Yani hemen halkayı takmak istiyorlar. Belki aradığın değil. Ama yani olur mu böyle.

Bu tavırları yüzünden erkekler kızlara yanaşamıyorlar. Hele de klasik, ev kızı, taşralı… Birlikte cafede otursan sevgilim oldu diyor, evleneceğini zannediyor. Erkek öyle değil ama tanışmak konuşmak arkadaşlık yapmak istiyor. Sonu evliliğe giderse ne ala.

Yani bir de elin kızına ümit vermiş oluyorsun. Aslında sen ümit vermiyorsun o öyle algılıyor. İyi davranıyorsun sevdiğini sanıyor. Evlilikten falan bahsetmesen, arkadaşlığınız ciddi olmasa bile artık yandın, sen onun sevgilisisin ve evlenmek zorundasın.

Hani oldu ya arkadaşlığınız bitti ayrıldınız; onu terk etmiş yüzüstü bırakıp gitmiş oluyorsun. Yahu biz her konuştuğumuz kızla evlenmek zorunda mıyız? Hani aralarında hamilelik falan gibi durumlar olsa hak verirsin. Elini bile tutmamışsın.

Sırf bu nedenle erkekler kızlarla tanışmaktan tırsıyorlar. Kızların amacı arkadaşlık değil ki evlenmek. Bir kızla konuştunsa onunla evleneceksin. Karşısı ümide kapılıyor. Kolay kolay ayrılamıyorsun da. İki gün gezme ile bir yeriniz mi eksiliyor. Biriyle gezdi sonra ayrıldıysa o kıza iyi gözle de bakılmıyor ya bu iyi gözle bakmayanlar zaten cahil insanlar, onların oğullarına varacaksan evde kal daha iyi!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..