Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Mersin; uluslararası Berlin Fuarı'nda göz doldurdu.

Mersin; uluslararası Berlin Fuarı'nda göz doldurdu.
 

Dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB), 46'ncı kez kapılarını açtı. Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayan ITB'de Türkiye stantlarıyla dikkat çekerken, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığını yaptığı heyetin sergilemiş olduğu ‘Mersin Standı’ ilgi odağı olmayı başardı.

Turizm sektorünün en büyük ve iddialı fuarlarından olan ITB Berlin Fuarında Mersin; Mersin Valiliği öncülüğünde , Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, METAB ve MERTID tarafından temsil edildi.

Mersin Standını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere, TBMM Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı İdris Güllüce, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Serif Yılmaz, Kütahya Valisi Kenan Ciftçi, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Turizm ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ozgür Ozarslan, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Cukurova Turizm Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ve çok sayıda sektor temsilcisi ve kamu yetkilileri ziyaret etti.

-YENİ DESTİNASYONLARIN ADRESİ, MERSİN-

Fuar kapsamında yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay; Türkiye`ye gelen turistlerin yeni destinasyon arayışı içinde olduğunu, bu kapsamda Mersin`in bir alternatif olarak yükseldiğini belirtti. Bakan  Günay; Akdeniz Oyunları afişinin önünde poz vererek, Oyunların tanıtımına verdiği önemi vurguladı. Mersin Standında bulunan cezeryelerden ikram eden Bakan Günay, ITB Berlin Fuarına Vali   Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Ozcan`ın katılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, `Turizmi kendisine lokomotif sektör seçen Mersin bu tarz ihtisas fuarlarında mutlaka etkin bir şekilde tanıtılmalı. Bu konuda biz de Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız` dedi.

Kaynak: Mersin Valiliği

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..