Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Barosu Başkanı Özel ''Herkes yargıya müdahale etmesin''

Mersin Barosu Başkanı Özel ''Herkes yargıya müdahale etmesin''
 

Mersin Baro Başkanı Avukat Hulki Özel


Mersin Barosu Başkanı Avukat Hulki Özel, son günlerde ülke gündeminde önemli yer tutan Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak önemli basın açıklamasında bulundu. Noktasına ve virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum''

Ülkemiz adli merciilerince sürdürülmekte olan Ergenekon olarak tanımlanan bir soruşturma ve kovuşturma nedeniyle toplumumuzun yapay bir tartışma ve kamplaşma içine sürüklenmekte olduğunu, bu yapay tartışma ve kamplaşma ile derinleşen ekonomik krizin, işsizliğin, coğrafyamızdaki sorunların gölgelenmesinin amaçlandığını izlemekten üzüntü duyuyoruz.

İktidarın savcısı, muhalefetin ise avukatı olduğunu açıklayarak alevlendirdikleri bu tartışmanın dayatılan biçimi ile tarafı olmayacağız. Başta, sorumsuzca açıklamalarda bulunan siyasiler ile tüm yurttaşlarımızı sağduyuya davet ediyor, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat vermeye, tavsiye veya telkinde bulunmaya yeltenenlere, soruşturma veya kovuşturma kesin hüküm ile sonuçlanıncaya kadar savcı, yargıç veya mahkemeyi etkilemek amacıyla açıklamalarda bulunanlara Anayasamızın 138. maddesinde tanımlanan hukuka aykırı davrandıklarını, davranışlarının Türk Ceza Yasamızın 288. maddesi ile yaptırım altına alındığını hatırlatıyoruz.

Ülkemiz mahkemelerinin, yargıçlarının, savcılarının, avukatlarının görevlerinin başında olduğunu, siyasilerin bu yöndeki müdahalelerinin ülkemiz hukukçularına hakaret niteliğinde olduğunu tekrarlarken, tüm adli soruşturma ve kovuşturmaların ayrımsız/ayrıcalıksız herkes için ulaşabildiği son kerteye kadar sürdürülmesini, hukuki/adli süreçlerde ülkemiz yurttaşlarının temel insan ve şüpheli haklarına özenle ve önemle saygı gösterilmesini talep ediyoruz'' dedi. Mersin Barosu Başkanı sayın Hulki Özel'e bu açıklamalarından dolayı teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..