Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, “Mersin Bir Dünya Şehridir”dedi. ,

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan,  “Mersin Bir Dünya Şehridir”dedi. ,
 

Üç dönemdir Mersin'e hizmet veren Başkan Özcan,iddialı konuştu.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’in özellikle son 10 yıl içinde şehircilik anlamında büyük bir ilerleme gösterdiğini belirterek, birçok özellik bakımından Mersin’in üst sıralarda bulunduğuna dikkat çekti.

“Dünya Şehircilik Günü” kapsamında Mersin’i değerlendiren Başkan Macit Özcan, bakımından Türkiye’nin sekizinci büyük kentidir. Hızlı nüfus artışı, beraberinde kentleşmeyle“Mersin aşırı göç alan bir şehir olduğu için nüfusu kısa zamanda artmış ve şu an nüfus ilgili birçok problemi de getirmiştir. Özellikle kentin varoş diye tabir edilen bölgelerinde kurulan gecekondular zamanla çoğalmış ve altyapı sorunu baş göstermiştir. Dolayısıyla aşırı yağışlarda bu bölgeler sel sularının etkisi altında kalıyordu. Bu yüzden plan ve programlarımızı yaparak kentin altyapısını tamamen değiştirmeye karar verdik. Son 5 yıl içinde Mersin’in altyapısının yüzde 50’sini tamamen yeniledik ve aşırı yağılar artık kentimiz için bir korku yaratmamaktadır” dedi.

Diğer yandan sahil şeridi boyunca doğu-batı istikametinde sıkışan Mersin’de yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Macit Özcan, “Bu mantıkla yola çıkarak kentin kuzeyinde altyapısı tamamlanmış, 35 metre genişliğinde bulvarları açılmış ve 250 bin kişilik bir nüfusu barındıracak Kuzey Mersin’i ortaya çıkardık. Şimdi bu bölge Mersin’in Çankaya’sı olma yönünde hızla ilerlemektedir” dedi.

Kent içerisinde gerek kendilerinin gerekse de diğer kurumların kazı çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Başkan Macit Özcan, “Şu an hemen hemen bütün yollarımız, değişik kurumlar tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle adeta köstebek yuvası haline gelmiş durumda. Bu manzaradan kentin Belediye Başkanı olarak en çok ben rahatsızım ancak söz konusu çalışmaların da yapılması gerekiyor. Bu çalışmaların tamamı en geç 6 ay içinde sona erecek ve çalışmaların bitimiyle beraber bütün yolları kaliteli asfaltlarla tamamen kapatacağız. Mersin Halkı’ndan bu konuda biraz daha sabır istiyorum” dedi.

Bir kentin dünya kenti olmasının temelinde sadece rutin belediyecilik hizmetlerinin değil, o kentteki kültür, sanat ve spor etkinliklerinin de büyük payı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Bu bağlamda Mersin, her yıl 8-10 tane değişik festivalin düzenlendiği; kültür, sanat ve spor etkinliklerinin eksik olmadığı bir şehir konumunda. Bunda, Mersin Halkı’nın kültür, sanat ve spora olan ilgisinin de katkısı çok büyük” dedi.

Açıklamasının sonunda Mersin’i her anlamda bir dünya kenti yapmak için 12 yıldır çaba gösterdiklerini ve büyük bir yol aldıklarını belirten Başkan Macit Özcan, “Mersin Halkı’ndan aldığımız güç ve güvenle, kısıtlı bir bütçeye sahip olmamıza rağmen birçok önemli projeyi hayata geçirdik, bundan sonra da kabuğumuzu kırmaya devam ederek Mersin’i daha da üst noktalara taşıyacağız” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..