Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin’de orman yangınlarıyla mücadele komisyon toplantısı yapıldı

Mersin’de orman yangınlarıyla mücadele komisyon toplantısı yapıldı
 

Yaz mevsimi dolayısıyla Mersin'de Orman yangınlarına karşı mücadele başlatıldı.


Orman yangınlarını önleme ve yangınla mücadele konusunda orman teşkilatı dışındaki birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yapılmakta ve bunlardan destek alınmaktadır.

Bu kurumlarla işbirliği ve destek sağlanması konularının görüşülerek gerekli kararların alınması için Mersin ili Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, Vali Yardımcısı Ahmet Soley başkanlığında Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde toplanmış ve gereken kararları almıştır.

Toplantıya Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, askeri birlikler, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi, Sağlık, Tarım, DSİ, DDY, Meteoroloji, Sivil Savunma, Milli Eğitim, Müftülük, TEDAŞ, TEİAŞ görevlileri ile Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri katılmışlardır.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Soley toplantının açılışında yaptığı konuşmayla orman yangınlarının ve yangınla mücadelenin önemini belirterek, yangınsız bir sezon dilemiştir.

Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, Orman Bölge Müdürlüğünün tanıtımı ve çalışmalarını anlatan sunusunu yaparak Mersin’in ormanlarının birinci derecede yangına hassas bölge olduğunu belirterek yangınlar konusunda bilgi vermiştir.

Toplantıda alınan kararları Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara özetle şu şekilde açıklamıştır:

-Yangın mevsiminde görevliler dışında giriş ve çıkışa yasaklanan ormanlar orman muhafaza memurları ve jandarma tarafından kontrol edilecektir.

- Halkın piknik yaptığı yerlerde yakılan ateşlerin söndürülmesi konusunda muhtelif yayın vasıtaları ve çevre kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak halk uyarılacaktır.

-İl Savunma Müdürlükleri bünyesindeki arama kurtarma ekipleri gerektiğinde hem çalışmalara katılacak hem de gerekli eğitim çalışmalarını gerçekleştireceklerdir.

-Karayolları, İl Özel İdaresi, DSİ ve tüm belediyeler orman yangınları ile mücadelede günün 24 saatinde faydalanılacak araç ve gereçlerini talep halinde mazeret belirtmeden yangına hareket ettireceklerdir.

-Karayolları ile İl Özel İdaresi ormandan geçen yol kenarlarındaki ot temizliğini 1 Haziran 2009’a kadar bitireceklerdir.

-TEDAŞ ve TEİAŞ yangın mevsimi öncesi ormandan geçen tüm enerji nakil hatlarını kontrol ve bakımını yapacaklardır.

-Hayvanları ile göç eden vatandaşların konaklama ve dinlenme yerleri denetim altında tutulacak ve kesinlikle ateş yakılmasına izin verilmeyecektir.

-Askeri birlikler talep halinde yangınla mücadele çalışmalarına katılacaklardır.

-Gerek jandarma gerekse emniyet birimleri ile diğer resmi ve özel kuruluşlar ayrıca Alo 177 nolu telefona ihbarda bulunacaklar ve aldıkları orman yangın ihbarlarını en yakın orman teşkilatına bildireceklerdir.

-Rüzgarın şiddetli ve nem oranının düştüğü günlerde köy muhtarlıkları genç ormanlara yakın ve bitişik evi olan hane sahiplerini ve orman köylülerini uyaracaklardır.Ormanla bitişik ev ve bahçesi olanlar ev ve bahçelerin ormanla arasına 10m genişliğinde emniyet hattı oluşturacaklardır.

-Orman içi ve kenarında bulunan maden arama ve işletme, turizm ve özel ağaçlandırma gibi amaçlarla kurum veya şahıslara tahsis edilen orman alanlarda bu kurum ve kişiler gerekli tedbirleri alacaklardır.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..