Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Mersin’deki Beşiktaş

Mersin’deki Beşiktaş
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Mersin İdman Yurdu- Beşiktaş maçı iki takım için de hayati önem taşıyan bir karşılaşmaydı. Nitekim kazanan Beşiktaş ligde yoluna devam ederken kaybeden Mersin İdman Yurdu büyük oranda lige veda etti.

Beşiktaş’ın Niang ve Almeida ile sahaya çıkması kazanma isteği olarak değerlendirilse de Oğuzhan tercihi yerine Veli- Necip tercihi çekincenin göstergesiydi.

Maçın başlamasıyla Mersin İdman Yurdu can havliyle saldırmaya başladı. Öyle ki Beşiktaş ilk 15 dakika sahada yoktu desek yeridir. Üstelik 12.dakikada Almeida da sakatlanıp çıktı.

Fakat 15.dakikadan sonra siyah- beyazlılar yavaş yavaş kendine gelmeye başladılar. İlerleyen dakikalarda da oyunun kontrolünü ellerine aldılar. Nitekim 32.dakikada Fernandes Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Bu golde Niang’ın ısrarcılığı ve Fenandes’in Niang’ın düşmesinden sonra beklemeyip topu devam ettirmesi golü getirdi. Ancak bu golde avantaj kuralını çok iyi işleten hakem Abdullah Yılmaz’ı da kutlamak gerekiyor.

Beşiktaş için gole rağmen iyi oynadı diyemeyiz. Nitekim Mersin İdman Yurdu Nobre ile beraberliği yakaladı.

İkinci yarının başında bulunan gol Beşiktaş için ilaç oldu. Oğuzhan’ın girmesinden sonra Beşiktaş daha rahat oynamaya başladı. Siyah- beyazlılar ileride daha kolay çoğalmaya ve top tutmaya başladılar. Niang da bu anlamda çok faydalı oldu. Hatta Beşiktaş’ın sürekli soldan atak yemesi üzerine sol kanada geçti.

Beşiktaş hayati bir maç kazandı. Fakat Mersin’deki Beşiktaş bize pek çok mesaj verdi. Bu mesajları iyi okumak lazım. Benim düşüncelerim şöyle:

Fernandes maçı neredeyse tek başına aldı götürdü. Buna rağmen Fernandes hal ve hareketleriyle mutsuz bir görüntü sergiledi. Fernandes gerek yüz ifadesi, gerekse de gollerdeki tavırlarıyla bunu hissettirdi. Demek ki içeride bir sorun var. Bu sorun da Samet Aybaba ve açıklamalarıyla alakalı sanıyorum. Fernandes çok önemli bir oyuncu. Daha önceki yıldızlarını harcayan Beşiktaş Fernandes konusunda dikkatli olmalı.

Almeida henüz 12.dakikada sakatlandı. Beşiktaş bu sene sakatlıklardan çok çekti. Özellikle de Almeida birçok defa sakatlık sorunu yaşadı. İnsan ister istemez bunun nedenlerini düşünüyor. Bence bunlar da içeriden kaynaklanıyor.

Holosko o tanıdığımız Holosko değil. Gardı düşmüş. Kimin düşürdüğünü merak ediyorum.

Olcay bu maç için etkisiz kaldı. Gökhan yine etkisizdi.

Sonuçta içeride bazı sorunlar var. Bu futbolcuların yüzünden belli oluyor. Örneğin Hilbert’de de bu ifade vardı.

Samet Aybaba gittikçe kısalan ligde daha dikkatli olmalı. Bence bazı tercihlerinde hata yapıyor. Kulüp yönetimi de bu anlamda çok başarılı değil. Beşiktaş kalan zamanda sadece rakiplerine motive olmalı. Bir de içeriden çıkan sorunlarla uğraşmamalı.

Maçın hakemi iyi niyetliydi. Fakat Mersin İdman Yurdu maçı 11 kişi tamamlamamalıydı. Özellikle Aydın ve Murat çok sert hareketler yaptılar. Zaten Mersin İdman Yurdu takım olarak can havliyle sert oynadı. Niang en sonunda sedyeyle sahayı terk etmek zorunda kaldı.

Beşiktaş iyi oynamıyor. Samet Aybaba futbolcuların saçlarıyla, başlarıyla uğraşacağına sadece futbola odaklanmalı. Futbolculara belli bir yaşam tarzı empoze etmeye çalışmak doğru değil. Samet Aybaba bazı şeyleri daha iyi düşünmeli.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..