Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

En delikanlı başkan Adanaspor'daydı!

En delikanlı başkan Adanaspor'daydı!
 

İnsanı ekmek yediği yere ihanet eder zaman zaman…

Her alanda fanatiklik düzeyimiz oldukça koyudur da.

Özellikle iş spora gelince; spor da deyince futbol akla gelir ya!

Fanatiklik düzeyinde desteklediğimiz takımımız hep yensin hep bizi mutlu etsin isteriz. Tüm işin stresini, evdeki huzursuzluklar, parasızlığı futbol statlarında, kahvehanelerde ya da evde ekran başında futbol maçı izlerken unuturuz. Unuturken küfür ederek, bağırarak rahatlar huzura ereriz.

Kendimizi de haklı görürüz. Hakem hep i…edir. Futbolcular oyundan anlamaz, teknik direktör futbolun f’sini bilmez. Sahada biz olsak her şey çözülecekmiş gibi konuşuruz hep gerine gerine.

Cem Uzan’ın Cem Uzan olduğu yıllarda İstanbulspor ve Adanaspor şirketleşip Uzan Holding bünyesine girmişti. Bu iki futbol kulübü görebilecekleri en iyi dönemleri yaşadılar. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna geçtikten sonra futbolcuların alacakları ödenmedi. Takımların geldiği nokta malumdu.

Adanaspor üçüncü lige kadar düşmüştü.

Adanalıların istek ve yoğun baskısıyla Adanaspor’u TMSF’den alan Adanalı işadamı Bayram Akgül kulüp başkanlığı görevini bırakmış.

Nedeni mi?

Bugüne kadar duyduğum en mantıklı ve delikanlı gerekçeden ötürü!

“Adanaspor için tüm yaptıklarıma ve Adanaspor’u bütün benliğimle sahiplenmeme rağmen, bana sahip çıkmayarak, aksine olay çıkarıp, küfür edip, stada zarar vererek ve bu zararları benim ödememe neden olan, üstüne üstlük de (Sahipsiz Adanaspor) diye bağıran kendini bilmezlere, (Buyurun Adanaspor’a siz sahip çıkın) diyor ve görevimi bırakıyorum.“

Adanaspor’u Bank Asya 1.Lige çıkartan başkanın son sözleri anlam yüklü, anlayana.

Türkiye’de futbolla genellikle yaygın kitlenin ilgilendiğini düşününce voleybol, basketbol gibi spor dalları daha elit ve seviyeli kalıyor. Ancak bir futbol takımının başkanı bu gerekçelerle istifa ediyorsa Türkiye’de bir şeyler değişiyor demektir.

Helal olsun başkana!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..