Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Üniversiteler
 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6.Dönem mezunları, törenle diplomalarını aldılar...

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6.Dönem mezunları, törenle diplomalarını aldılar...
 

Mezuniyet töreni coşkulu geçti.


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Dönem Mezuniyet Töreni, önceki gün Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve Prof. Uğur Atik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu, Üniversite Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdal Doruk, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve ailelerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 65 doktor adayının alkışlar eşliğinde sahnede yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, mini konserle devam etti.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü öğrencileri Rüya Melis Bozada ve İrem Yunkuş tarafından verilen klasik müzik resitalinde Bach, Schubert, Baron, Chopin ve Rachmoninoff’tan parçalar seslendirildi. Öğrencilere sergiledikleri performans nedeniyle Doç. Dr. Erdal Doruk tarafından buket takdim edildi.

Törende Tıp Fakültesi öğrencilerinin zorlu öğrenim sürecinde yaşadıkları enstantanelerden kesitlerin sunulduğu slayt gösterisinin ardından günün önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, konuşmasında “Uzun ve zor bir eğitimden sonra doktor unvanını alarak Türkiye’nin değişik yerlerinde görev alacaksınız. Çok zor ama çok güzel ve anlamlı bir meslek seçtiniz. Bundan sonra mecburi hizmet kurasına katılarak ülkenin değişik yerlerine dağılacaksınız. Ülkemizin değerlerini, güzelliklerini yaşayarak çalışarak göreceksiniz” diyerek aileleri, öğrencileri ve öğretim elemanlarını kutladı.

Törende söz alan Mersin Üniversitesi Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Gürol Emekdaş, “Bugüne değin kendinden emin adımlarla ilerleyerek bilim dünyasında kendine haklı yer edinmiş olan Mersin Üniversitesi, bilimin ışığında ve Atatürkçü çizgisinden taviz vermeyen eğitim ve öğretim anlayışıyla toplumumuzun kaliteli insan kaynağını oluşturmadaki gayretlerini yorulmadan sürdürmektedir” dedi. Prof. Dr. Emekdaş ayrıca, genç mezunlara seslenerek şunları kaydetti: “Bir yaşam biçimi olan hekimlik mesleğine atıldığınız bu andan itibaren toplumun sizden daima fedakarlık ve hoşgörü isteyeceğini aklınızdan çıkarmayınız. Hangi meslek grubunda hangi toplumsal statü içerisinde olursanız olun yaşam felsefeniz mükemmellik üzerine kurulmalıdır. Mükemmelliğe ulaşırken sevgiyi, güzelliği, sevdiklerinizi, kurumunuzu ve ülkenizi unutmayın. Gerek meslek gerek özel yaşamınızda başkalarının fikirlerine değer verin, bencil olmayın, paylaşımcı olun. Onurlu bir meslek grubunun ferdi olduğunuz bu günde kişiliğinizden, onurunuzdan ve ülke değerlerinden taviz vermeyiniz.”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Güliz İkizoğlu ve Tıp Fakültesi 6. Dönem mezunları adına söz alan dönem birincisi Dr. Melih Demirbaş’ın konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi 6. Dönem mezunları, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in rehberliğinde Hipokrat Yemini etti. Genç doktorların yeminini salondaki konuklar ayakta izledi.

Tören, dönem birincisi Melih Demirbaş’ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından belge takdimiyle sürdü. Melih Demirbaş’a diploma ve ödülünü Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Mersin üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Emekdaş takdim etti.

Dönem ikincisi Gül Nihal Üstün ise ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Uğur Atik’in elinden alırken dönem üçüncüsü Gökçe Işıl Kurmuş’a ödülü Prof. Dr. Güliz İkizoğlu tarafından takdim edildi.

Tıp Fakültesi’nden 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde mezun olan 65 öğrenci, diplomalarını fakülte öğretim üyelerinin elinden aldı. Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından geleneksel olarak seçilen Acil Servis Stajında En Başarılı İntern unvanına layık bulunan Dr. Mustafa Ahmet Gündeş ise ödülünü Acil ve İlk Yardım Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Ayrık’ın elinden aldı.

Törende ayrıca Tıp Fakültesi’nden ilk üç dereceyle mezun olan öğrencilere Mersin Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı tarafından belge takdim edildi. Ardından mezunlar hep birlikte Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kep fırlattı. Mezuniyet töreni kokteylle sona erdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..