Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Tuna, Kabotaj bayramını kutladı.

Başkan Tuna, Kabotaj bayramını kutladı.
 

Toroslar İlçe belediye başkanı Hamit Tuna...


Mersin Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 83. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 19 Nisan 1926’da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerde zafer kazanıldığını belirten Başkan Hamit Tuna, Denizcilik Bayramının Türk Denizciliğinin gelişmesi anlamında önemli bir olgu olduğunu belirtti.

Başkan Tuna; “Ulusumuzun denizlerdeki egemenlik haklarını geri alarak, yurttaşlarımızın hizmetine sunan Kabotaj Yasası, deniz kaynaklarımızın kullanılması ve denizciliğimizin gelişmesi için önemli bir süreci başlatmıştır. Ulu Önderimiz Atatürk’ün öngörüsüyle denizciliğin gelişmesi yönünde atılan başarılı adımların, bugün aynı hızla sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Türk Denizcilik sektörünün dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu da kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bu kanunla insanlarımız denizlerimize sahip çıkma bilinci kazanmıştır. Kabotaj Kanunu denizcilik sektörümüzü güçlendirerek ülkemizin kalkınmasında katkılar sağlamış ve o günden bugüne gelişen denizcilik sektörümüz dünyada kendini kanıtlamıştır. Kabotaj Bayramı’nın 83. yıldönümünde deniz şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyor, bu sektöre emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..