Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Valisi Güzeloğlu, 29 Ekim Mesajı Yayınladı...

Mersin Valisi Güzeloğlu, 29 Ekim Mesajı Yayınladı...
 

Mersin Valisi hasan Basri Güzeloğlu.


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; Cumhuriyet'in 87. Kuruluş Yıl Dönümü ile ilgili olarak yazılı bir mesaj yayınladı . Aynen aktarıyorum: Türk milleti olarak, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 87. yıl dönümünü aynı duygu birliği ve gururla, heyecan ve coşku içinde kutlamanın, hep birlikte bir kez daha yaşamanın mutluluğu içindeyiz.

Cumhuriyetimiz Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır.

Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır.

Türk Ulusu, eşsiz lider Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ve halkın refahını sağlama hamlelerini; demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığındadır.

Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlettir. Gerek kuruluşu, gerek kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla pek çok ülke için örnek durumundadır. 21. yüzyıl'da, tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılarını ilgiyle ve dikkatle izlemektedir.

Bu büyüklüğe yaraşır biçimde, birlik ve dirliğimizi her zaman korumalıyız. Yapmamız gerekenlerin, birlik ve dirliğimizden alınacak güçle çok daha kolay ve çok daha sağlıklı olarak gerçekleşeceğine inanıyorum.

Ulusumuzun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasında itici güç olmasının yanında Cumhuriyet, ulusal birlik düzeyinde huzurun ve mutluluğun da güvencesidir. Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, aziz vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.

Hasan Basri GÜZELOĞLU

Mersin Valisi

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..