Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersinli müteahhitler, imar yönetmeliğinden rahatsız

Mersinli müteahhitler, imar yönetmeliğinden rahatsız
 

Mersinli Müteahhitler,Yapı Yönetmeliğine karşı basın açıklaması yaptılar.


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğinde balkonların metre kare sınırlamasına takılarak, kullanılmaz hale getirilmek istendiğini ifade ederek, yapı güvenliği ve kalitesinin sağlanması için de ilimizde yapı denetim mekanizmasının uygulanmasını istediklerini söyledi.

Kentimizde kısa bir süre önce kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, faaliyetlerine başlayan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Tüccar Kulübü’nde düzenlenen toplantı ile basının karşısına geçti.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, derneğin kuruluş amaçlarının yanı sıra, sektörel sorunlara ilişkin bilgi verdi.

Başkan Ekinci: “Derneğimiz, Mersin’de inşaat sektörüyle uğraşan gerçek ve tüzel kişileri bir çatı altında toplamanın yanı sıra; inşaat sektörünün gelişmesine ve topluma yakışır, kaliteli inşaatların yapılmasına yardımcı olmak; hileli ve meslek itibarını zedeleyici inşaat yapan, malzeme satan ve üreten kişi ve kuruluşlarla mücadele etmek; kentimizde yapı kalitesini artırmak; gelecek adına kentimizde insanların rahat ve güvenli yaşayabileceği konutların yapılmasına katkı sağlamak; ilimizin sektörel önceliklerine göre yapılaşma stratejilerinin geliştirilip uygulanması için çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur.”dedi.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği’nin başta Valilik, belediyeler, üniversite, odalar, dernekler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu olmak üzere; kentin tüm dinamikleriyle istişare halinde olacağını ifade eden Ekinci, yapı sektöründeki sorunların çözümüne yönelik somut adımlar atılması adına her türlü görüş ve öneriyi sahiplenerek çözümü konusunda da öncü olacaklarını vurguladı.

“YAPI DENETİM MEKANİZMASI UYGULANSIN”

Mersin’de kentleşme anlamında birçok sorun bulunduğunu ve bunları ivedilikle basın ve kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayladığı imar yönetmeliğinin gündemde olduğunu, dernek olarak yönetmeliğin bir çok maddesini olumlu bulup desteklediklerini, fakat bazı maddelerin kente ve sektöre katkı sağlamayacağına inandıklarını söyledi.

Başkan Ekinci: “Bizler, yapı güvenliği ve kalitesinin sağlanması için ilimizde de yapı denetim mekanizmasının uygulanmasını istiyoruz.”diye konuştu.

“BALKONLAR KULLANILAMAZ HALE GETİRİLMEK İSTENİYOR” Mersin’in sıcak ve rutubetli iklime sahip olması nedeniyle halkın en önemli yaşam alanlarının ‘balkonlar’ olduğunu ancak söz konusu yönetmelikle balkonların, metre kare (m2) sınırına takıldığını vurgulayan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, bu maddenin de öncelikle gözden geçirilmesi ve ‘uygulanabilir-yaşanabilir’ duruma getirilmesi gerektiğini kaydetti. Diğer yandan ‘kule vincin’ de yapı kalite ve güvenliğine hiçbir katkısı olmadığını, bölgemizde de kullanılmadığını belirten Nesim Ekinci, sadece tünel kalıp sisteminde kullanılan kule vincin zorunlu hale getirilmesinin hem sektöre hem de istihdama ciddi zarar vereceğini söyledi. Nesim Ekinci, kentin düzgün yapılaşmasını hedef edindiklerini, basının da desteğiyle kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. MERYAP Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başkan Nesim Ekinci, Başkan Yardımcısı Servet Eratalay, Başkan Yardımcısı Mehmet İnanç, Sekreter Hüseyin Koral Kurt, Sayman Göksel Çat Sayman, üyeler Melih Aydoğdu, Ömer Körükçü, Adil Perşembe ve Mazlum Pektaş.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..